Sur ilçesindeki İskenderpaşa Konağı’nda basınla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, son beş aylık süreci değerlendirdi, Diyarbakır’ın sorunlarına dikkat çekti.

Diyarbakır'ın 60 yıllık bilinmezlikleri ortaya çıkartılıyor! Diyarbakır'ın 60 yıllık bilinmezlikleri ortaya çıkartılıyor!

BUCAK ÖZÜR DİLEDİ ULAŞIM SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ
Serra Bucak yaptığı açıklamasında ulaşım sorununa dikkat çekti. Bucak, “Ulaşım sorunu bizim hayıflandığımız bir konu. Gönül isterdi ki bu beş buçuk ayda ulaşım filomuzu hızlıca güçlendirebilelim. Hızlıca otobüs satın alabilelim. Bu kadar hızlı olamıyoruz. Bu açıdan bir özür de borçluyuz Diyarbakır halkına. Burası 2 milyonluk bir kent, büyük bir kent. Gelişen bir kent. Okullar açıldı, hakikaten çok zorlanıyoruz. Trafik konusu keşke daha rahat, daha kolay ve bizim elimizde olan bir şey olsaydı. Buna dair hayıflanıyoruz. Örneğin biz meclisimizden bir karar çıkarttık 150 tane yeni otobüs almak istiyoruz diye. Fakat biz bu tasarruf tedbirleri kapsamında bize verilen yanıt şu oldu Çevre Şehircilik Bakanlığından, yalnız hurdaya ayırdığınız 14 otobüsün yerine yeni 14 otobüs alabilirsiniz noktasında oldu. Soruyorum size 14 otobüs hangi sorunumuzu çözebilir?

Bunun mücadelesini veriyoruz, bürokratik temelde de yapacağız yazışmalarla bunu tersine çevireceğiz. Muhakkak bu kente en geç 2025 yılının Şubat Mart aylarında filoyu gerçekten çok güçlendirebilecek, 14 değil ama 70’i zorlayacak rakamlarla otobüs alarak kentin ulaşımını hakikaten iyileştirmek istiyoruz” dedi.

Muhabir: Fatih SURUÇ