Diyarbakır her sene olduğu gibi bu senede turist akınına uğramaya devam ediyor. Kavurucu sıcaklardan dolayı geçtiğimiz seneler gibi kalabalık olmasa da yerli ve yabancı turistler ziyaret etmeye devam ediyor. 

Salim Güran'ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı! Salim Güran'ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı!

XALE KEMAL RAHATSIZLANDI
Genellikle merkez Sur ilçesinde Diyarbakır’a veya doğu illerine özgü giyinen meşhur dayıların sayısı artmaya başladı. Diyarbakır'da Xale Kemal lakaplı Kemal Tosun da bunlardan biriydi. Renkli giysileri, çok sayıda yüzükleri, kırk düğme yeleği ile dolaşırken herkesin dikkatini çekiyor. Giysileri ve davranışlarıyla fenomene dönüşen Xale Kemal, yurt içi ve yurt dışı düğünlerinde vazgeçilmez davetlileri arasında yer alıyordu. Fakat bir süredir rahatsız olan Xale Kemal hastalığa yakalandı. Bir süre hastanede tedavi edildikten sonra taburcu olan Xale Kemal evinde dinlendiği söylendi. 

SUR’UN YENİ MANKENİ XALE KAMİL
Xale Kemal gibi birçok renkli giysili dayılar da piyasaya çıkmaya başladı. Turistlerinde ilgi odağı oldular. Bunlardan biri de 65 yaşındaki Xale Kamil’dir. Son zamanlarda yaptığı renkli imajıyla adından söz ettiremeye başlayan Xale Kamil turistlerin ilgi odağı olmayı da başardı. Birçok Youtuber ise Xale Kamil’i kendi hesaplarında paylaşmaya başladı. Son zamanlarda popülerliği artan Xale Kamil ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdikleri görüldü. Xale Kamil ise bu durumun onu mutlu ettiğini söyledi.

DİYARBAKIR’IN SEKİZİNCİ KRALI 
Bir diğer kişi ise son zamanlarda giydiği ilginç kıyafetleriyle dikkatleri üzerine çeken Efsane kral lakaplı Nurettin Varlı adında bir vatandaştır. Kendisini Diyarbakır’ın sekizinci kralı olarak tanıtan Efsane kral geçtiğimiz günlerde de güzel bir çalışmaya imzasını atmıştı. Mücadele’nin duyurduğu haberde Efsane kral sabahları 20 liraya insanların dertlerini dinleyip topladığı parayla kedilere mama alıyordu. Kendine özgü kıyafetleriyle turistlerin ilgi ve odağı oldu.

Muhabir: Abdullah AKYOL