Merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinin soruşturma devam ediyor. Narin’in vahşice katledilmesine tepkiler çığ gibi büyürken, Mücadele’ye konuşan Diyarbakır halkı, olayın bir an önce çözülmesi için çağrıda bulunarak, tepki gösterdi.

Yer Diyarbakır! “Mutlu musun” diye sordu: Bin ah işitti Yer Diyarbakır! “Mutlu musun” diye sordu: Bin ah işitti

“SAVAŞ HUKUKUNDA BİLE KADIN VE ÇOCUĞA DOKUNULMAZ”
Narin Güran olayına ilişkin Mücadele mikrofonuna röportaj veren bir yurttaş, “Hiçbir yerde çocuk ve kadın öldürülmez. Savaş hukukunda bile kadın ve çocuğa dokunulmaz. Narin gibi kız çocukları öldürülüyorsa, orada yaşam yoktur. Kadın ve çocuk varsa yaşam vardır. Bir toplumda kadın ve çocuk varsa, o toplum ileriye gider. Ama bir toplumda kadın ve çocuk öldürülüyorsa o toplum ölmüştür. Kadın ve çocuklar yaşasın ki, toplum yaşasın” ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır Kaybolna Kız Narin Fotoğraf (3)

“NARİN, TÜRKİYE’DEKİ İNSANLARIN ÖZETİ”
Narin Güran cinayetine tepki gösteren bir yurttaş ise sözlerini şöyle sürdürdü: ”Türkiye’deki insanların özetidir. Allah bize ayna tuttu, bizi bize gösterdi. Siz busunuz dedi. Narin için üzgünüz, çok üzülüyoruz.”

Narin Güran’ın Ölümünde Ilk Bulgular Ortaya Çıktı!

“BU ŞAİBENİN BÖLGENİN ÜZERİNDEN KALKMASI LAZIM”
Merkez Sur ilçesinde yıllardır esnaflık yapan bir yurttaş ise, “Narin’in köyünde, ailesinde hiç mi vicdan sahibi biri yok. Hiç mi merhametli biri yok mu orada bizlere hakikati söylesin. İnançlı tek bir insan bile varsa itiraf etsin bu olayı açıklasın. Bu şaibe, bu kan bölgemizin ve halkımızın üzerinden kalksın” diye konuştu.

Muhabir: Remziye ÇELİK