Diyarbakır’da Fen ve Teknoloji Lisesi Fen ve Teknoloji bölümü öğrencisi olan Bejan Tekay; ABD’li eğitim teknolojileri kuruluşu Chegg.org tarafından düzenlenen bir yarışma olan Chegg.org Global Student Prize 2024’ün en iyi 50 finalisti arasında yerini aldı. 176 ülkeden 11 binin üzerinde başvuru arasından seçilen genç, kazanması halinde kuruluş tarafından 100 bin dolarla ödüllendirilecek.

Diyarbakır’da Cumartesi günü altın fiyatları belli oldu! Diyarbakır’da Cumartesi günü altın fiyatları belli oldu!

BEJAN’A CHEGG'İN CCO'SUNDAN TEBRİK 
Bejan Tekay’ı tebrik eden ve onun gibi gençlerin hayalleri, içgörüleri ve marifetleriyle geleceği aydınlatacağının altını çizen Chegg'in CCO'su Heather Hatlo Porter sözlerine şöyle devam etti: "En iyi 50 Küresel Öğrenci Ödülü finalistleri, hikayelerini anlatma ve seslerini duyurma fırsatını hak ediyor. Bu yılki finalistlerimiz çevreden eşitlik ve adalete, sağlık ve zindelikten eğitim ve becerilere, gençlerin güçlendirilmesinden yoksulluğun sona erdirilmesine kadar pek çok alanda büyük bir etki yarattı. Bu yılın ilham verici değişimci grubunun bu platformu daha da fazla hayatı ayağa kaldırmak için nasıl kullandığını görmek için sabırsızlanıyorum.”

Küresel Öğrenci Ödülü'nün en iyi 10 finalistinin bu yıl Eylül ayında açıklanması bekleniyor. Yılın ilerleyen dönemlerinde açıklanması beklenen kazanan, önde gelen kişilerden oluşan Küresel Öğrenci Ödülü Akademisi tarafından en iyi 10 finalist arasından seçilecek.

BEJAN TEKAY KİMDİR?
2005 yılı Diyarbakır doğumlu Bejan Tekay, fen bilimlerinde başarılı olup prestijli bir lisede burs kazandı. Berkay’ın çalışmaları arasında Teknofest, TÜBİTAK’ın yanı sıra NASA tarafından desteklenen Conrad Challenge yarışmasında kendi kategorisinde ilk 5 takım arasına girerek Houston, Teksas'taki NASA Johnson Uzay Merkezi'nde düzenlenen inovasyon zirvesine davet edilen "Animal Savehicle" projesi de yer alıyor. Güneydoğu Anadolu'daki ilk FRC takımının kurucularından olan Tekay, bölgesel STEM eğitiminin öncülerindendir. Tekay, 2023 felaketi gibi zorluklara rağmen gösterdiği azimle uluslararası araştırma fırsatları ve mentorluk rolleri elde etti. Tekay’ın geliştirdiği Copipest gibi projeler çevre sorunlarını ele alıyor. Tekay ayrıca Türkiye'nin önde gelen bilim platformu Evrim Ağacı ile yaptığı çalışmalarla bilimsel eğitimi küresel düzeyde de teşvik ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi