1992 yılında Diyarbakır'da doğan Erdi Karakaş, sanatçı kimliğiyle adından söz ettirmeye başladı. Ancak bu yolculuk, tarlalarda bağlama çalarak başlayıp TikTok'un sınırlarını zorlayan bir mücadeleyle devam etti. Gelin Grani Erdi’nin hikayesine birlikte göz atalım…

Diyarbakır’da tek balkonlu ev 17.5 milyon lira! Diyarbakır’da tek balkonlu ev 17.5 milyon lira!

GRANİ ERDİ MEŞHUR OLMA YOLUNDA İLK ADIMI ATTI 
Grani Erdi lakabıyla tanınan Karakaş, müziğe olan tutkusunu henüz ilköğretim yıllarında keşfetti. Tarlalarda çalışarak biriktirdiği parayla ilk bağlamasını alan Erdi, müzik yolculuğuna bu adımla başladı. Kendi benzersiz tarzını oluştururken, müzik dünyasına farklı bir soluk getireceğinin sinyallerini vereceğini aklının ucundan bile geçirmemişti. Ta ki “Piyanist Bana Bırak” sözünü söyleyene kadar. İşte her şey bu sözle başladı. 

SOSYAL MEDYADA YÜKSELİŞ! DÜNYA ONUN SESİNİ KULLANIYOR
TikTok, YouTube ve Spotify gibi platformlarda Grani Erdi adıyla paylaştığı içeriklerle adını duyuran sanatçı, özellikle TikTok'ta dikkat çekici bir yükseliş yakaladı. Müziğini yayıncılık ortamına taşıyarak birçok kişiye ulaşmayı başardı.

“PİYANİST BANA BIRAK” DEDİ MEŞHUR OLDU
Sosyal medyada parlayan Diyarbakırlı Erdi’nin sesini kullanmayan kalmadı. Sadece Türkiye’de değil dünya çapında da sesi kullanılmaya başlandı. Sanatçı Erdi Karakaş 2021 yılında söylediği “Piyanist Bana Bırak” sözüyle 3 yıl sonra meşhur oldu. Erdi’nin sesi önce Tiktok platformunda yankı buldu daha sonra ise diğer sosyal medya hesaplarında yayıldı. Kısa sürede ses viral oldu.

Muhabir: Abdullah AKYOL