14 yaşından beri tiyatro ile uğraşan; başta reji, dekor ve kostüm çalışmaları olmak üzere birçok önemli mesleki tecrübelere sahip olan Diyarbakırlı tiyatro oyuncusu Aynur Akınsoy önemli bir projeye imza attı. Anaokulu öğretmenliği de yapan Akınsoy, tarihi Sur ilçesinde ücretsiz tiyatro oyunu sergiledi. Tiyatro yönetmeni Mahmut Yıldırım ile birlikte "Yanımda Kal" ile "Tonton Ahçı Ve Yamağı" isimli tiyatro oyunlarını sergileyen Akınsoy takdirleri kazandı.

Bir ilişkinin bittiğini gösteren 5 önemli işaret! Bir ilişkinin bittiğini gösteren 5 önemli işaret!

"DİYARBAKIR'DAKİ TURNELERİMİZDE SEYİRCİLERİMİZ İLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Diyarbakır'da tiyatro oyunlarının önemine vurgu yapan Akınsoy, "Diyarbakır'daki turnelerimizde oyunlarımızla, seyircilerimiz ile buluşmaya devam edeceğiz. Yanımda Kal oyunu, Türkiye'de ve en çok Doğu illerinde, evinde sevilmeyen çocuklar ve çocuk gelinler ile yaralı kadınların sesini yansıtan bir oyundur. Tiyatro; insanı, insana, insanca anlatma sanatı olduğu için, bunu düstur edinerek toplumsal bir konu ile seyirciyle buluşmak istedim.

Tonton Ahçı ve Yamağı oyunum da, çocukları eğlendirmek ve anaokulu ögretmeni olarak eğlendirirken, ögretmenin daha kalıcı sonuçları olduğunu bildiğim için, çocuk kalbine giden yolu tiyatro ile pekiştirmek istedim." dedi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK