DiyarbakırRamazan Hoca" lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin 31 Ocak 2024 yılında İstanbul Fatih'te bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmişti. Bugün (31 Temmuz) itibariyle Ramazan Hocasız 6 ay geçti. 

İşte Ramazan Hoca’nın Katil Fotoğraf

Erkan Baykut

RAMAZAN HOCA KİMDİR? RAMAZAN PİŞKİN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?
Diyarbakırlı 43 yaşındaki Ramazan Pişkin, kendini İslamiyet’e adamış. Küçük yaşlardan beri İslam’ı araştırıp dini kitaplar okuyan Ramazan Pişkin, bir süre sonra çevresinden “Deli” damgası yemeye başladı.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca Kimdir Neden Öldürüldü

Ramazan Pişkin

FİLOZOF RAMAZAN HOCA 
Hiç kimseyi umursamayan Ramazan Pişkin, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı. Küçük yaşlardan itibaren edindiği bilgileri Ulu Cami’deki vatandaşlarla paylaşan ve ‘Filozof Ramazan’ olarak anılan Pişkin sevilen bir karakter haline gelmişti. Son olarak Yer6 YouTube kanalına konuk olan Pişkin'in videoları gündem olmuştu. Video yayınlandıktan bir süre sonra İstanbul Fatih'te kendi işlettiği çay ocağında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Ramazan'ın hocanın ölümü tüm sevenlerini yasa boğmuştu. Ramazan Pişkin'i, 31 Ocak'ta işlettiği çay ocağında bıçaklayarak öldüren 24 yaşındaki tutuklu sanık Erkan Baykut'un, "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanmasına İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 

Ramazan Hocaa

Diyarbakır’da, açık havada ücretsiz sinema şöleni yaşanacak Diyarbakır’da, açık havada ücretsiz sinema şöleni yaşanacak

Öte yandan Ramazan Hoca Diyarbakır Sur içinde bulunan Çifte Havuzlar mezarlığına defnedildi.

Ramazan Hoca

RAMAZAN HOCASIZ 6 AY
Ramazan Hocanın ölümünden bugün (31 Temmuz) itibariyle tam 6 ay geçti. Sadece Diyarbakırlıların değil tüm Türkiye'yi derinden üzmüştü. Ölümünün ardından sevenleri sosyal medyada Ramazan hocanın katilinin bulunması için kampanya başlatmıştı. Ramazan hocanın ölümü sosyal medya ve televizyon kanallarında 1 hafta gündemden düşmedi.

Muhabir: Abdullah AKYOL