Diyarbakır’da genetik bir kas hastalığı olan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) teşhisi konulan birçok hasta bulunurken; SMA hastalığının tedavisi ise ancak yurtdışındaki birkaç ülkede yapılıyor. Bu hastalığın tedavisi ve ilacını alabilmek için ise, tam bir servet ödenmesi gerekiyor. Diyarbakırlı gönüllü gençler ise, Silvan ilçesinde doğan ve SMA hastalığıyla mücadele eden Deniz Osmanoğlu için gecelerini gündüzlerine katıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: “Zabıta kenti temsil ediyor!” Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: “Zabıta kenti temsil ediyor!”

DENİZ OSMANOĞLU'NUN KAMPANYASI DEVAM EDİYOR 
Hastalığı her geçen gün artan ve uzun bir zamandır ailesiyle birlikte hastanelere gidip gelmek zorunda olan SMA hastası Deniz bebeğin kampanyası devam ediyor. Ailesi ise seslerini duyurmak için gönüllüler ile birlikte uzun bir mesai sarf ediyor. Hastalığına derman bulmak için sosyal medya da dahil birçok iletişim araçlarını devreye sokan Osmanoğlu Ailesi, Deniz'in yaşaması için ellerinden geleni yapıyor.

"DENİZ'İN KAMPANYASI İÇİN 11 MİLYON LİRA DAHA İHTİYAÇ VAR"
Deniz'in kampanyası için 11 milyon liraya daha ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen anne Mensure Osmanoğlu, seslerinin duyulmasını istiyor. Hastalığın bir kas kaybı olduğunu aktaran anne Osmanoğlu, "Deniz'in ağızdan yemek yemesini durdular. Uzun bir süre boyunca nazogastrik (ng) ile burundan beslenecek. Son demlerde olmanın mutluluğunu yaşamıyoruz. Çünkü hala oğlumuz ilacına kavuşmuş değil. Korku, endişe ve hüzün içinde hastanelerde geçen şu günlerde Deniz için elele diyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Deniz'in kampanyası için 11 milyon lira daha ihtiyaç var. Herkesin küçük dokunuşları sadakaları ile bir hayat kurtulacak." dedi.

"HEP BİRLİKTE DENİZ'İ YAŞATALIM"
Deniz için endişelendiklerini ve büyük çabalar sarf ederek kampanyanın yüzde 82'lik bölümünü aştıklarını anlatan anne Osmanoğlu, "Deniz yaşasın istiyoruz, herkese yazdım, Deniz ölmesin istiyoruz. Bizi anlamalarını istiyoruz. Son 11 milyon ihtiyacı kaldı. İlacına kavuşması için lütfen kimin gönlünden ne koparsa ona talibiz. Destek veren ve vesile olan herkesten de Allah razı olsun. İnşallah Hep birlikte Deniz’i yaşatalım." diye konuştu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK