Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Gümmetaş köyünde yaşayan ve arıcılıkla geçimini sağlayan Abdulkadir Akkum, kızı Ravza Akkum’a henüz 6 aylıkken SMA Tip 1 Ölümcül Kas Hastalığı tanısının koyulduğunu söyledi.

Diyarbakır’da kışın habercisi “Alıç” tezgahlarda yerini aldı Diyarbakır’da kışın habercisi “Alıç” tezgahlarda yerini aldı

Bu tür kampanyalardan haberdar olmadıkları için Ravza’nın kampanyasına geç başladıklarına dikkat çeken Baba Akkum, “8 aylık bir süreçte kampanyayı yürütmeye devam etmemize rağmen halen yüzde 13 gibi az bir orana ulaşabildik. Kızımın birinci kampanya süresi 24 Aralık’ta bitecek. Çok yavaş ilerliyoruz. Bu çocuklar kas kaybı yaşarsa aldıkları ilacın da bir faydası olmaz. Önemli olan bu çocukların fazla kas kaybı yaşamadan şifalarına kavuşmalar.”

“3 YIL ÖNCE 10 YAŞINDAKİ OĞLUMU KAYBETTİM”
Diyarbakır halkından bu çocukların görmezden gelmemelerini isteyen Akkum, “Sivil toplum kuruluşları olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanlığı ile zengin iş insanlarımızdan evladımı görmezden gelmemelerini rica ediyorum. Peygamber Efendimiz SAV’in deyimi ile bir insanı yaşatmak tüm insanı yaşatmak gibidir. Onun için hem sosyal medyada hem sahada sesimizi duyuramıyoruz. Ravza’yı görmezden gelmesinler ben daha önce de evladımla imtihan oldum. 3 yıl önce 10 yaşındaki oğlumu beyin sapı tümöründen kaybettim. Bu sadece benim imtihanım değil duyan görenin de imtihanı olabilir” dedi.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL