Diyarbakırspor'u 2008-2009 sezonunda son kez Süper Lig'e taşıran başkan Dr. Abdurrahman Yakut, Kayapınar Belediyesi'nin şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan'ın ismini spor kompleksinden kaldırmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Gaffar Okkan Ismi Kaldırıldı!

Diyarbakır'da Gaffar Okkan ismi kaldırıldı! Diyarbakır'da Gaffar Okkan ismi kaldırıldı!

Yakut, belediyeyi bu yanlıştan dönmeye davet etti. Ali Gaffar Okkan'ın halkın teveccühünü kazanan ve her kesim tarafından sevilen bir değer olduğunu belirten Yakut, "Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan başta Diyarbakır olmak üzere tüm Türkiye'nin kalbinde taht kurmuştur. Diyarbakır'da Şehit edilmesiyle milyonlar sokağa dökülmüştür. 23 yıldır sevgisi dillerrde olup onlarca çocuğa ismi verilmiştir. Diyarbakır'ın bir değeri ve ortak paydasıdır. Kayapınar Belediyesi'nin ismini spor kompleksinden kaldırması doğru olmamıştır. Kasıtlı olmadığını düşünüyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Aksi takdirde kamu vicdanında ve halk nezdinde derin yaralara yol açacaktır. Ali Gaffar Okkan ile birlikte mesai yapmış ve onunla yol arkadaşlığı yapmış isimler olarak bu durumdan rahatsızız.

AK Parti'den Diyarbakırspor'a destek sözü! AK Parti'den Diyarbakırspor'a destek sözü!

Kayapınar Belediyesi ille de istediği isimleri spor tesislerine vermek istiyorsa bunun yolu bu kentle özdeşleşmiş Ali Gaffar Okkan'ın ismini kaldırmak değildir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi