Uzun süredir Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Diyarbakırspor’un kulüp başkanı Siyabend Aydın istifa ederken, takımın yeni taraftar topluluğu olan Surkentliler Grubu ise bugün bir basın açıklaması düzenledi. Kulübün tekrardan eski ihtişamlı günlerine dönülmesi için bütün Diyarbakır bileşenlerinin ellerini taşın altına sokmaları gerektiğini söyleyen Surkentliler Grubu, merkez Yenişehir ilçesi Dağkapı Meydanı’nda Diyarbakır Valisi’ne bir çağrıda bulundu.

Batuhan Karadeniz Diyarbakırlı futbolcu için Kürt Messi dedi Batuhan Karadeniz Diyarbakırlı futbolcu için Kürt Messi dedi

“İSTEĞİMİZ, DİYARBAKIRSPOR İÇİN DE ELİNİZİ TAŞIN ALTINA ATMANIZDIR”
Takıma destek sunulması için açıklamalarda bulunan Surkentliler Grubu, “Sırasıyla herkese seslenmek istiyoruz; Sayın vali; Diyarbakır’a atandığınızda buna en çok sevinen kesim spor camiası oldu. Zira Van’da, Trabzon’da futbol başta olmak üzere spora katkılarınız konuşuluyordu. Şimdi sizden Diyarbakır halkı olarak isteğimiz Diyarbakırspor için de elinizi taşın altına atmanızdır. Bu taş ağırdır. Ne tek başına siz kaldırabilirsiniz ne de tek başına taraftarlar. Sezonun başlamasına çok kısa bir süre kalmışken sizlerin de destekleriniz ile sağlam güçlü bir yönetim kurulu kurulmalı ve Diyarbakırspor hak ettiği profesyonel liglere yükselmelidir.”

“DİYARBAKIRSPOR’A DESTEK OLMALISINIZ”
“Sayın Belediye Başkanlarımız; bu kentin en büyük reklam unsuru, en büyük değerlerinden olan efsane Diyarbakırspor’a el atma sırası sizlerde de vardır. Uzun zaman sonra ilk defa halkın seçtiği bir belediye ile yönetilen kentimizin idarecilerine sesleniyoruz, bu kentin ilk şampiyon takımı, Süper Lig’de mücadele eden ilk Doğu ve Güneydoğu ekibi olan Diyarbakırspor’a sizler de destek olmalısınız. Unutmamanız gereken bir şey; bu kentte Diyarbakırspor da vardır. Var olacaktır. İsimler gelip geçicidir.

“EFSANE DİYARBAKIRSPOR BU KENTTEKİ BİRÇOK KİŞİYE KİMLİK KAZANDIRDI”
“Sayın Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya ve bağlı bulunan tüm STK’lar; kentimizde sürekli spora desteklerinizi anlatıyorsunuz. Ne hikmetse geçen seneler boyunca sizlerin de yöneticilik yaptığı Diyarbakırspor’a en ufak bir desteğiniz olmadığı gibi kentiminiz iş adamlarının tüm güçlerini tek bir takım için kullanmaktasınız. Lütfen bu söyleyeceklerimizi iyi okuyunuz. Efsane Diyarbakırspor bu kentte ki birçok kişiye kimlik kazandırdı, ancak kimlik kazandırdığı kişiler Diyarbakırspor’a bir şey kazandırmadı. Artık bu halkın paralarını bu halkın takımlarına harcama zamanı. Lütfen sizler de üzerinize düşeni yapın ve efsane Diyarbakırspor’a engel değil de destek olduğunuzu hissettirin. Bir sonraki açıklamamız Ticaret Odası’nın bahçesinde olacaktır.” Dediler.

Muhabir: Devrim AKTÜRK