Galatasaray’ın unutulmazları arasında yer almış, Liverpool gibi dünya yıldızı bir kulübün de formasını yıllarca terletmiş olan Milan Baros. Bir dönemlerin efsane forveti. Diyarbakır'a karşı kariyerinde yalnızca bir maça çıktı. 1 maçta da 3 gol atarak hat-trick yapmayı başardı. İşte Baros…

Diyarbakırspor’un rakipleri belli oldu! Maçlar ne zaman başlayacak? Diyarbakırspor’un rakipleri belli oldu! Maçlar ne zaman başlayacak?

LİVERPOOL’DAN GALATASARAY’A UZANAN SERÜVEN

Çek Cumhuriyeti’nin (Çekya) efsane futbolcuları arasında yer alan Milan Baros, 1981 yılında dünyaya geldi. Futbol kariyerine Banik Ostrava’da başlayan futbolcu, 2001/02 döneminde Liverpool’a transfer oldu. 2006’ya kadar oynadığı İngiltere takımında Şampiyonlar Ligini kazanmayı da başardı.

Diyarbakırspor’a Gol Atmış En Pahalı Futbolcuydu!2

Sonraki yıllarda yine Premier Lig ekibi Aston Villa forması da terleten futbolcu Fransız kulübü Lyon’da da forma terletti. 2008/09 yılında Süper Lig’de Galatasaray’a gelen yıldız oyuncu, o dönemler transfer gündemini bir hayli meşgul etmişti. 2013’e kadar sarı kırmızı kulüpte oynayan futbolcu daha sonra Antalyaspor’un da formasını terletip 2020 yılında futbola başladığı kulüp olan Ostrava’da kariyerini noktaladı.

Bu süre zarfında Diyarbakırspor’a karşı da 2010 yılında oynanan Galatasaray Diyarbakırspor maçında forma giydi. Bu maçı sarı kırmızılı kulüp 4/1 kazanırken üç golü de Milan Baros kaydetti.

Baros, bu maçta kaydettiği gollerle Diyarbakırspor’a gol atmış en pahalı futbolcu da oldu.

Muhabir: Onurcan GÜLER