Diyarbakırspor, Süper Lig’de boy gösterdiği dönemlerde lige damgasını vurmuş, bölgenin de önemli takımları arasında yerini almıştı. Diyarbakır ekibi, son olarak 2010 yılında Süper Lig’de mücadele ederken en fazla gol yediği isim ise bir dönemler Beşiktaş’ın da formasını terletmiş olan Souleymane Youla oldu. Geçmiş dönem futbolunu bilenler Youla ismini de mutlaka bilirler. Gelin birlikte bakalım kimmiş bu Youla…

Diyarbakırspor’un hafızasıydı! Vefatı üzüntü yarattı Diyarbakırspor’un hafızasıydı! Vefatı üzüntü yarattı

DİYARBAKIRSPOR’A EN FAZLA GOL ATAN FUTBOLCU: SOULEYMANE YOULA

1981 yılında Gine’de dünyaya gelen Souleymane Youla, futbol kariyerine 1999/00 yılında Belçika’nın Lokeren takımında başladı. Sonraki sezon Anderlecht takımına tranfser oldu. Burada aynı zamanda ilk Şampiyonlar Ligi maçına da çıktı. 2001 sezonunda Gençlerbirliği’ne imza atarak Türkiye Süper Lig’ine geldi. Dört sezon burada boy gösterdi, Gençlerbirliği’nin efsaneleri arasında yerini aldı.

Burada 134 maça çıkan Youla, 57 gole imza atmayı başardı. 2005/06 sezonunda Beşiktaş’a imza atan Youla, burada 18 maça çıkarken 6 gol atmayı da başardı. Sonrasında Metz’e giden futbolcu bir dönem sonra Lille kulübüne imza attı. İki sezon Lille forması terlettikten sonra tekrar Süper Lige gelen Youla’nın yeni adresi Eskişehirspor oldu. Bir buçuk sene kadar sonra Denizlispor’a imza atan futbolcu aynı sezonlarda da ilk kez Milli Takım formasını giydi.

2013/14 sezonunda Belçika’nın Tournai takımına transfer olan futbolcunun Süper Lig kariyeri de bitti. Buradan Budapest Honved takımına 2016 sezonunda ise kariyerini noktalayacağı Indy Eleven takımına gitti.

SÜPER LİG’TE BİRÇOK KEZ FORMA TERLETTİ

Youla, kariyeri boyunca Süper Lig’te Fenerbahçe ve Galatasaray’a 4 gol kaydederken Beşiktaş’a karşı ise 5 gole imza attı. Futbolcunun Süper Lig’de en fazla gol attığı kulüp ise Diyarbakırspor oldu. Diyarbakır ekibine karşı 11 maça çıkan futbolcu bu maçların hepsini de golle tamamlayacak şekilde 11 gole imza attı. Böylece Youla’nın en fazla gol attığı takım Diyarbakırspor olurken Diyarbakırspor’un da en fazla gol yediği futbolcu Youla oldu.

Muhabir: Onurcan GÜLER