Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Doğan Hatun, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin toplantısında konuştu. Hatun, Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü çevresindeki kafelere ilişkin, “Bölgeyi işgal etmişler. Bu soruna bir çözüm bulunmalı” ifadesi sosyal medyada gündem oldu, destek geldi. Diyarbakır haklı, Hatun’a köprü çevresindeki kafelerin fahiş fiyatlarından şikayet ettiklerini belirterek o bölgeyi belediyenin işletmeye alması çağrısında bulundu.

On Gözlü Köprü-1


HATUN: KAFELER BÖLGEYİ İŞGAL ETMİŞ
Dicle Nehri’nin tarifsiz ve statüsüz bırakıldığını vurgulayan Hatun, “Bunun için de çalışmalarımız var. UNESCO Kültürel Peyzaj Alanı deniliyor buna. Bu bizim için sahiplenme fırsatıdır. Bunun için ciddi diplomatik çalışmalara ihtiyaç var. On Gözlü Köprü çevresinde çok sayıda kafe var, bölgeyi işgal etmişler. Bu soruna bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun

Hatun’un sosyal medyada gündem olan sözlerine Diyarbakır halkının yaptığı bazı yorumlar şöyle: 

“- Hepsi kapatılsın insan yürümeye utanıyor bir demlik çay 1000 lira

- Temizle oraları başkan bir çay istiyorsun gözünün içine bakıyorlar resmen küfür ediyorlar demlikte olmadı mı vermiyorlar ne tapu var nede bir belge var ellerinde hep işgal etmişler oraları

Diyarbakır’da bir demlik çay 500 lira oldu! Diyarbakır’da bir demlik çay 500 lira oldu!

- O işletmeleri kapatıp belediye kafe açın

- Bence de kapatılsın soğuk bir şeyler içmek istesen yanına istemediğin halde çakma çerez koyup 1000-1500 TL hesap çıkarıyorlar.

Diyarbakır'ın tarihi güzelliği çöp içerisinde! Diyarbakır'ın tarihi güzelliği çöp içerisinde!

- Hepsi yıkılıp Belediyeye ait uygun fiyatlı mekanlar açılmalı kesinlikle. O mekanlarda fiyat tarifesi yok kasada suratına bakıp kafalarına göre fiyat veriyorlar. Hele diyarbakırlılara benzemiyorsan daha yüksek hesap alıyorlar.

- Belediyeye ait uygun fiyatlı mekanlarda açılmalı”

Muhabir: Fatih SURUÇ