Elazığ'da 1944'te kurulan ve 2004'te AK Parti tarafından özelleştirilen 80 yıllık fabrika kapanmak üzere. 2020 ve 2023 depremlerinin ardından bazı binaları hasar gördüğü için kapatılmak istenen şarap fabrikası, onlarca işçi ve yüzlerce üzüm üreticisi için önemli bir geçim kaynağı.

İNGİLTERE MERKEZLİ ŞİRKET KAPATIYOR
Elazığ’da üzüm üretimi geliştirmek ve çiftçiye destek olmak amacıyla devlet tarafından 1944 yılında kurulan, 2004 yılında ise AK Parti tarafından özelleştirilen şarap fabrikası, 24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihlerinde bölgede yaşanan depremlerin ardından bazı binalarda meydana gelen hasar nedeniyle İngiltere merkezli şirket tarafından kapatılmak isteniyor.

Ehliyette yeni dönem! Yapmayanlara 12 bin lira ceza kesilecek Ehliyette yeni dönem! Yapmayanlara 12 bin lira ceza kesilecek

ŞARAP ÜRETİMİ BAŞKA BİR ŞEHİRE TAŞINACAK
Şirket yönetiminin fabrikanın hasar aldığı ve yapımının maliyetli olacağı gerekçesiyle fabrikayı kapatıp şarap üretimini başka bir şehre taşınması yönünde karar aldığı belirtiliyor. Kapanma kararını personeline sözlü olarak tebliğ eden şirket yönetimi bir buçuk yıl içerisinde fabrikayı kapatıp şarap üretimini başka bir kente taşıyacak.

Kaynak: Sözcü