Emeklilere yönelik iyileştirme zammı için gerekli olan yasal düzenlemenin bugün Meclis’e sunulacak olan yasa teklifinin içerisinde eklenmesi beklenirken milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de merakla beklediği çalışma için son sürece girildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in beraber yürüttüğü emeklilere zam çalışmasında alternatif raporlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Duyurdu! Emekliler Için Yeni Çalışma

Aile Destek Ödemesi ne zaman hesaplara yatıyor? İşte tarihi Aile Destek Ödemesi ne zaman hesaplara yatıyor? İşte tarihi

12 BİN TL MAAŞ BÜTÇEYE 4 MİLYAR LİRA!

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, 12 bin liralık emekli maaşlarının bütçeye aylık maliyetinin ise 4 milyar lira olacağı hesaplanıyor. Seçenekler arasında 12 bin 500 lira maaş da bulunuyor. Bu maaşların bütçeye altı aylık maliyetinin 32 milyar lira olacağı hesaplanırken zam alternatifleri arasında, 11 bin 500 lira, 12 bin veya 12 bin 500 lira olacağı değerlendirildi. En güçlü olan senaryonun 12 bin lira olması beklenirken zam için bugün Meclis’e sunulacak vergi yasa teklifinin içerisinde yer alması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi