Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete‘de yer alan karara göre 23 ilin emniyet müdürü değiştirildi, bu illerden 16’sının emniyet müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bursa valisi olarak atandı. Ayyıldız’ın yerineyse Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi.

MAHMUT DEMİRTAŞ KİMDİR?
1965 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Çiçekdağı ilçesinde, orta ve lise öğrenimini Yozgat ili Yerköy ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

1990 yılı Aralık ayında Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Adaylık süresi içerisinde Yozgat-Çayıralan, Kayseri-Felahiye, Ankara-Kızılcahamam ve Isparta-Atabey ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 1992 yılında 8 ay süre ile İngiltere’de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla Aksaray-Güzelyurt, Malatya-Pütürge ilçelerinde Kaymakamlık, Van ve Osmaniye illerinde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nda mülkiye müfettişi olarak göreve başlayan Demirtaş, 2012 yılında Adıyaman Valiliği, 2016 yılında Adana Valiliği ve 2020 yılında Mardin Valiliği görevlerini üstlendi. 2023 yılında ise Bursa Valiliği görevine atanmıştı.

Mahmut Demirtaş, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Dilan Çıtak’tan açıklama geldi: Yaptığımdan utanmıyorum Dilan Çıtak’tan açıklama geldi: Yaptığımdan utanmıyorum


Emniyet müdürü değişen 23 il ve göreve atanan müdürler şunlar:
Eskişehir-Tolga Yılmaz
Tekirdağ-Metin Turanlı
Tokat-Faruk Aydın
Aydın-Armağan Adnan Erdoğan
Bolu-Cemal Dalman
Burdur-Ahmet Kurt
Çanakkale-Kenan Kurt
Niğde-Yılmaz Delen
Yalova-Ümit Bitirik
Adıyaman-Ali Haluk Karakuş
Aksaray-Bekir Demir
Amasya-Ayhan Saraç
Bayburt-Barış Erkol
Çankırı-Aytekin Canıtez
Erzincan-Zafer Aybaba
Giresun-Tacettin Çelebi
Gümüşhane-İsmail Karasakal
Karaman-Mehmet Turhan
Kilis-Aykut Korkmaz
Kütahya-Osman Elbir
Şırnak-Serdar Büyükleblebici
Sinop-Sibel Kılıçoğlu
Antalya-İlker Arslan

Kaynak: Haber Merkezi