Almanya Bundesliga ekibi Stuttgart, geçen sezonu takımda kiralık olarak geçiren Deniz Undav'ın bonservisini Brighton'dan 30 Milyon Euro karşılığında transfer ettiği öğrenildi. Almanya Milli Takım'da da oynayan Deniz Undav, bu transferle en yüksek bonservise sahip Kürt futbolcu oldu.

Deniz Undav En Pahalı Kürt Futbolcu Olabilir! İngiltere Yolcusu

Diyarbakırspor ayağa kalktı hedeflerini duyurdu! Diyarbakırspor ayağa kalktı hedeflerini duyurdu!

DENİZ UNDAV KİMDİR?
19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'nın Achim kentinde Şanlıurfa Viranşehir doğumlu Kürt bir ailede dünyaya gelen Deniz Undav, futbola TSV Achim altyapısında başladı. Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını da giyen 25 yaşındaki forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı. Daha sonra geldiği Belçika kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu performans onu Brighton & Hove Albion kulübüne yani Premier Lig'e taşıdı. Sezon başında 12 milyon satın alma maddesiyle Stuttgart'a 1 yıllığına kiralandı.

Geçen sezonu Stuttgart'ta kiralık olarak geçiren Deniz Undav, Bundesliga ve Almanya Kupası'nda 33 maçta görev aldı. Undan bu maçlarda 19 gol atarken 10 asist yapma başarısı elde etti.

Kaynak: Haber Merkezi