Diyarbakır Valiliği’nin 9-13 Ekim tarihleri arasında aldığı eylem yasağına rağmen DEM Parti’nin dün düzenlediği "Tecride Karşı Özgürlük Mitingi" sonrası yaşananlar gündemde yer bulurken, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklama paylaştı.

“BİR KARDEŞLİK EKSENİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Resmi sosyal medya hesaplarından açıklama paylaşan Erdoğan, “Dün bazı illerimizde ortaya çıkan son derece kötü, son derece kışkırtıcı, terörü ve şiddeti öven sahneleri kesinlikle tasvip etmiyoruz. Yumuşama iklimi; ülkemiz ve milletimizin güvenliğinden taviz vereceğimiz, provokasyonlara göz yumacağımız anlamına asla gelmiyor. Biz sadece milletimizin farklı kökenden fertleri arasında değil; bölgemizin tamamında Türk, Türkmen, Arap, Kürt demeden herkesi kucaklayan bir kardeşlik ekseni kurmaya çalışıyoruz.” 

“SORUMLULUK BİLİNCİYLE HAREKET ETMELİDİR”

AK Parti’den flaş gelişme! Burger King açılışına katılanlara kötü haber AK Parti’den flaş gelişme! Burger King açılışına katılanlara kötü haber

“Ama birileri hemen bu kardeşlik eksenini sabote edecek hal ve hareketlere girişiyor. Kimse kusura bakmasın; uzatılan elin sıkıca tutulmak yerine kopartılmaya çalışılmasına biz izin vermeyiz, buna kayıtsız da kalmayız. Bölgemizde bunca ateş varken ve bu ateş her gün biraz daha ülkemiz sınırlarına yaklaşırken herkes aklını başına almalı, sorumlu davranmalı, sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Bölücü terör dâhil Türkiye’ye ve Türk demokrasisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme irademiz tamdır. Milletimizin hafızasında yer edinmiş kötü sahnelerin tekrar yaşanmasına müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz.” İfadesini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi