Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkez binasında düzenlediği ‘İl Başkanları Toplantısı’ öncesi açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesinin ardından ceza ve infaz sisteminin yeniden sorgulanması gerektiğini dile getiren Erbakan, "Ceza ve infaz sistemi suçluyu yakalayıp sonra da salıveren bir hale dönüşmüş" ifadesini kullandı. 

Diyarbakır’a iki saat! Depremin izleri burada silindi Diyarbakır’a iki saat! Depremin izleri burada silindi

“İDAM CEZASI GÜNDEME ALINMASI GEREKİYOR’
Bir kişinin İstanbul'da 2 kadını öldürüp Fatih'te surlardan atlayarak intihar etmesi, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesi ve Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesinin ardından ceza ve infaz sisteminin yeniden sorgulanması gerektiğini dile getiren Erbakan, "Ceza ve infaz sistemi suçluyu yakalayıp sonra da salıveren bir hale dönüşmüş" ifadesini kullandı. 

Erbakan, ayrıca iki yılda bir yapılan infaz yasası değişikliklerinin adalet, yargı ve infaz sistemini perişan hale getirdiğini ifade ederek, “Suçluyu yakalayınca kaydeden ve tekrardan salıveren bir mekanizmaya dönüştürülmüş durum. Suçluyu cezalandırmayan bir yargı, bir infaz sistemi güvenlik güçlerinin görev şevkini de olumsuz etkiliyor. Bu konuda tüm siyasi partiler bir araya gelerek bir Ceza İnfaz Sistemi Reformunun hayata geçirmesi ve milletimizin adalete güvenini yeniden tesis etmesi son derece önemli. Bir değil, iki değil, üç değil. Her hafta veya 10-15 günde bir böyle bir vahşet haberiyle sarsılıyoruz. Milletimizin vicdanında yine derin yaralar açan Narin Güran cinayeti sonrasında bu gibi cinayet vakalarının önüne geçilebilmesi için idam cezasının da caydırıcı bir ceza olarak mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Ceza ve infaz reformunun bir an önce yapılması idam cezasının da mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme alınması gerektiğini ifade ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: DHA