Fiyat artışları Diyarbakır’da bütün kalemleri etkilemeye devam ediyor. Giyimden gıdaya, kitaptan kırtasiyeye birçok alanda fiyatlar yükselirken, Diyarbakır’da YKS öğrencileri artan maliyetler yüzünden kitap almakta zorlanıyor. Öğrenciler kitap alamadıkları için sahaflara veya fotokopicilere yöneliyor. Üniversite hazırlık sınavları kitaplarının çok yükseldiğini söyleyen öğrenciler, bir YKS setinin 4 ile 5 bin lirayı bulduğunu söylüyor. 

Diyarbakır yöresel lezzete doyacak! İşte fuar tarihi Diyarbakır yöresel lezzete doyacak! İşte fuar tarihi

YKS KİTAPLARI 4 BİN LİRAYA KADAR ÇIKTI

Bir YKS setinin 4 ile 5 bin lira tuttuğunu söyleyen bir YKS öğrencisi, “Her geçen gün fiyatlar artıyor. Bugün 3 liraya aldığım şey yarın 5 lira oluyor. Ben YKS öğrencisiyim. Bu sene 3. Kez sınava hazırlanıyorum. YKS kitapları çok uçuk fiyatta olduğu için alamıyorum. Sadece ben değil birçok öğrenci kitap almakta zorlanıyor. Kitapların tümü 4 bin 5 bin lirayı buluyor. O yüzden ucuz kaynaklar bulmak zorunda kalıyorum. Çoğu öğrenci artık ya sahaflar ya da fotokopicilere yöneliyor” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİ FOTOKOPİ ALMAYA YÖNLENDİRİYOR

Diyarbakır’da YKS öğrencilerinin uygun fiyata kitap çıkardığını söyleyen bir fotokopici ise, “Öğrencilerin artık ilk tercihi biz oluyoruz. Çünkü bir öğrenci YKS kitabına 250, 300 lira vermek istemiyor. Öğrenciler alabilsin kitaplara çalışabilsin ve hayallerini gerçekleştirsin diye kitapları uyguna çıkarıyoruz. Sadece YKS öğrencileri değil. KPSS, ALES öğrencileri de gelip buradan çıkarıyor. Bizde öğrencilerin alabilmesi için elimizden geleni yapıp en uygun fiyata veriyoruz. Öğretmenler bile öğrencileri buraya yöneltiyor. Onlarda haklı çünkü her şey çok pahalı oldu. Kimse artık eskisi gibi alışveriş olsun yiyecek olsun kitap olsun bunları almakta zorlanıyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol