Diyarbakır’da otobüse binmek için 25 dakika yürüyorlar! Diyarbakır’da otobüse binmek için 25 dakika yürüyorlar!

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde bütler sona ererken yurtlarda kalan öğrencilerde eşyalarını toplayıp memleketlerine döndüler. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gençlik Kampları ve Gençlik Yaz Okulları’nın ardından, merakla beklenen müjdeyi de sonunda verdi. GSB yurtlarında konaklama imkanı sunan Seyahatsever projesinin tarihi de belli oldu. İşte detaylar…

Diyarbakır'daki yurtlara öğrenciler alınacak.

8 TEMMUZ’DA DİYARBAKIR’DA ÜCRETSİZ KONAKLAMA BAŞLIYOR
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlerin heyecanla beklediği ücretsiz Müzekart GNS uygulaması ile Seyahatsever projelerinin başlangıç tarihlerini açıkladı. Bakan Bak, Müzekart GNS uygulamasının 1 Temmuz’da, gençlere GSB yurtlarında konaklama imkanı sunan Seyahatsever projesinin de 8 Temmuz’da başlayacağını duyurmuştu. Diyarbakır’a gelmek isteyen gençler için GSB’ye bağlı yurtlarda da hazırlaıklar başladı. 5 gün ücretsiz konaklama imkanı olan gençler için Diyarbakır’da gezilecek yerleri sizler için derledik. 

Diyarbakır Ulu Cami Fotoğraf Mücadele

DİYARBAKIR’DA GEZİLECEK YERLER NERESİ?
Diyarbakır, tarihi dokusu, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Şehir, özellikle karavanıyla seyahat etmek isteyen gezginler için pek çok seçenek ve olanak sunmaktadır. 8 Temmuzdan itibaren başlayacak gençler için gezilecek yerleri derledik. 

Diyarbakır Keçi Burcu Fotoğrafı

İşte Diyarbakır’da gezilecek yerler;

Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri, Ulu Cami, Dicle Nehri, Hasankeyf Antik Kenti, Zerzevan Kalesi, Malabadi Köprüsü, Karacadağ Volkan,ı Mardin Caddesi,Gazi Köşkü Hz. Süleyman Camii, Behram Paşa, Kervansaray, Deliller Hanı, Eğil Kalesi, Sülüklü Han, On Gözlü Köprü vb.

Diyarbakır, tarihi dokusu, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Şehir, özellikle karavanıyla seyahat etmek isteyen gezginler için pek çok seçenek ve olanak sunmaktadır.

Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri, Ulu Cami ve Dicle Nehri'nin yanı sıra Hasankeyf Antik Kenti, Zerzevan Kalesi ve Malabadi Köprüsü karavanla rahatlıkla ziyaret edilebilecek başlıca güzergâhlar arasında yer alıyor. Karacadağ Volkanı, Mardin Caddesi, Gazi Köşkü ve Hz. Süleyman Camii de Diyarbakır'ın görülmeye değer diğer önemli noktaları.

Muhabir: Abdullah AKYOL