İlk olarak 18 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen İl Meclisi seçimlerinde siyasi anlaşmazlıklar ve tartışmalar nedeniyle belirlenemeyen Kerkük’ün yeni valisi seçildi. Ancak yeni valinin seçilmesi hem Türkiye’de, hem de Irak’ta tartışmaları da beraberinde getirdi.

Peki, Kerkük’ün Kürt Valisi Rebwar Taha kimdir, kaç oyla seçildi?

Lübnan'daki çağrı cihazları patlatılmıştı! Türkiye'ye saldırı riski var mı? Lübnan'daki çağrı cihazları patlatılmıştı! Türkiye'ye saldırı riski var mı?

KERKÜK VALİSİ REBWAR TAHA KİMDİR?
Rebwar Taha, en yakın rakibi olan Muhammed Hafız'a fark atarak 29 bin 861 oy alarak birinci olurken, Arap aday Muhammed Hafız ise 8 bin 666 oy almıştı. Rebwar Taha bizatihi Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid tarafından mazbatasını alırken, gün içerisinde göreve başladığı da öğrenildi.

Rebwar Taha, 1981 yılında Kerkük'te doğdu. Kürt Vali Taha ileri düzeyde Kürtçe, İngilizce ve Arapça biliyor. Hukuk ve İşletme bölümlerinden mezun olan Taha, 2014 yılında Irak Meclisi üyesi, 2018 yılında Irak Meclisi’nde KYB grubunun başkanı oldu. Bir dönem Irak Parlamentosu İçtüzük Hazırlama Komisyonu Başkan Yardımcılığı’nı da sürdürdü.

Muhabir: Devrim AKTÜRK