İslam Memiş, faiz indiriminin altın fiyatlarını daha da yükselteceğini belirtti. Memiş, “Ons altın 2585 dolar seviyesinde. Burada artık piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına odaklanmış durumda. Faiz kararı sonrası 2596, 2606 ve 2616 dolar seviyesine kadar önü açık. Bu hafta yeni rekor denemelerine devam edecek. Özellikle perşembe günü açıklanacak kararın sürpriz bir şekilde 50 baz puanlık indirim olması halinde, altın fiyatlarını kimse tutamaz” dedi.

GRAM ALTINDA YILSONU HEDEFİNİ DUYURDU!

Diyarbakır’da yatırımcılar eli kulağında fiyatları takip ederken Memiş, altın ve gümüş yatırımcılarının yeni rekorlar beklemesi gerektiğini vurguladı. Özellikle gram altın fiyatlarında 3000-3500 TL seviyelerine ulaşılacağı tahmininde bulunan uzman, yılsonuna kadar her ay yeni bir zirvenin ortaya çıkacağını belirtti.

Bakanlık açıkladı! Bütçe açığı 973,6 milyar lira oldu Bakanlık açıkladı! Bütçe açığı 973,6 milyar lira oldu

"Gram altın nereye, ons altın oraya" diyen Memiş, Eylül ayı için 2880 TL beklentisinin devam ettiğini ifade etti. Altın fiyatlarında seyreden bu yükseliş trendinin devam edeceğini duyuran Memiş, satış yapmak içinse erken olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi