Hakkari Zapspor Başkanı ile Diyarbakırspor Teknik Direktörü sosyal medyadan atışırken, konuyla ilgili sporseverler olayın iç yüzünü öğrenmeye çalışıyor. Öte yandan Hakkari ekibinin iddialarının ardından Diyarbakırspor camiasından cevap gecikmedi.

“DİYARBAKIR CAMİASINA YAKIŞTIRMADIĞIMIZI BEYAN EDİYORUZ”

Hakkari Zapspor Başkanı Ayhan Tunç, kulübün resmi sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı. Tunç’un iddiasına konu olan açıklaması şöyle, “Düşük bütçelerle kurduğumuz takımımızın daha ligin 3. Haftasında lisanslı sporcularımızı arayarak ahlaksız tekliflerde bulunan ve size bu kadar peşinat verecez bizim takıma gel diyen Diyarbakır Spor teknik direktörü Aytekin Yıldırım'ı kınıyoruz. Futbol ahlakına uymayan bu tür davranışları Diyarbakır camiasına yakıştırmadığımızı beyan ediyoruz.”

Çağlar Söyüncü’yü geride bırakmıştı! Şimdi Diyarbakırspor’da Çağlar Söyüncü’yü geride bırakmıştı! Şimdi Diyarbakırspor’da

“SPORCULARIYLA HERHANGİ BİR TEMASI, İRTİBATI YA DA İLİŞKİSİ OLMAMIŞTIR”

Tunç’un açıklamaları sonrası Diyarbakırspor kulübü Teknik Direktörü Aytekin Yıldırım’dan cevap gecikmedi. Tunç resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Hakkari Zapspor Başkanı Ayhan Tunç tarafından sosyal medya aracılığıyla şahsıma ve Diyarbakırspor'a yönelik olarak yapılan mesnetsiz ve asılsız iddialar, tamamen gerçek dışı olup, spor etiğiyle bağdaşmayan bir karalama kampanyası niteliğindedir. Bu tür iftira niteliğindeki açıklamaları şiddetle reddediyor ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bir açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu belirtmek istiyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki, ne Ayhan Tunç'u ne de iddialarında adı geçen Hakkari Zapspor sporcularını tanımaktayım. Ne şahsımın ne de Diyarbakırspor Kulübü'nün, Hakkari Zapspor ya da sporcularıyla herhangi bir teması, irtibatı ya da ilişkisi olmamıştır. Bu iddiaların tamamı asılsız olup, tamamen iftira niteliğinde açıklamalardır. Bahsi geçen iddialar, gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.”

“ARAŞTIRMADAN BU KADAR CİDDİ İTHAMLARDA BULUNMASI KABUL EDİLEMEZ”

“Ayrıca, kulübümüzün mali ve transfer süreçleri benim yetki alanımda değildir. Bu süreçler, Başkan Vekilimiz Sayın Abdullatif Ensarioğlu tarafından yürütülmektedir. Dolayısıyla, ortaya atılan bu iddiaların hiçbir hukuki ya da maddi temeli bulunmamaktadır. Herkesin bildiği üzere, lisanslı sporcuların kulüplerinin izni olmadan transfer olamayacakları ortadayken, bu tür ithamlar yalnızca kamuoyunu yanıltmaya ve karalamaya yöneliktir. Sporun ruhuna ve ahlaki değerlere uymayan bu tür temelsiz iftiralara başvuranların, kinama yapmadan önce kendi söylemlerini ve eylemlerini sorgulamaları gerektiğini hatırlatırım. Ahlaki değerlere saygı duyan bir kişinin, doğruluğunu araştırmadan bu kadar ciddi ithamlarda bulunması kabul edilemez. Ayhan Tunç'un bu tür asılsız suçlamalarla, şahsımı ve kulübümüzü hedef alması hem spor etiğine hem de temel ahlaki değerlere aykırıdır.”

“MESNETSİZ İFTİRALARIN HESABINI HUKUK ÖNÜNDE SORACAĞIM”

“Eski dönemlerden kalma ‘çamur at izi kalsın’ anlayışının, bu tür sorumsuz ve dayanaksız açıklamalarla bir sonuca ulaşmayacağı aşikârdır. Hakkımda yapılan bu iftira dolu açıklamaların hukuki yollardan takip edileceğini ve bu süreci başlatacağımı buradan açıkça beyan ediyorum. İddialarını ispat edemeyenlerin, hukuk önünde bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerinden kimsenin şüphesi olmasın. Her türlü yasal hakkımı sonuna kadar kullanacak, şahsıma ve kulübüme yönelik bu mesnetsiz iftiraların hesabını hukuk önünde soracağım. Sosyal medya üzerinden yapılan bu sorumsuz ve asılsız açıklamaların, gerçeğe aykırı olduğu çok kısa bir araştırma sonucunda anlaşılabilir. Gerçeklerin çarpıtılarak ortaya konulmaya çalışılması, yalnızca spor camiasına zarar vermektedir. Herkesin, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve sporun etik değerlerine uygun hareket etmek zorunda olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu tür asılsız iddialara karşı sorumlu ve dikkatli bir tavır sergilenmesi gerektiğini önemle vurguluyorum.” İfadesini kullandı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK