Diyarbakır’da havalar soğuyor vatandaş grip ve soğuk algınlığına karşı çare aramaya başlarken bu yöntem ilk bardakta ne balgam bırakıyor ne de grip. Uzun yıllardır gribin en büyük savaşçıları arasında yer alan ürün, salgın dönemlerinde de en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.

DİYARBAKIR’DA HAVALAR SOĞUDU GRİP İÇİN FIRSAT ÇIKTI
Havaların soğuması ve kış aylarının gelmesiyle beraber özellikle toplu alanlarda hızlı bir şekilde bulaşan grip ve soğuk algınlığına karşı vatandaşlar da çare aramaya başladılar. Birçok vatandaş aktarları mesken tutarken grip ve soğuk algınlığına karşı neyin iyi geldiği de merak ediliyor. Aktarlarda bulunan ıhlamur çayı, soğuk algınlığı, nezle, grip gibi birçok hastalığa karşı birebir iyi geliyor. İçerisinde bulundurmakta olduğu besinler sayesinde vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor ve koruyor. Solunum enfeksiyonları tedavisinde kullanılan ıhlamur çayı, aynı zamanda balgam söktürücü özelliğinin yanı sıra boğaz ağrısı için de sık sık tercih ediliyor. 

IHLAMUR ÇAYI NASIL KAYNATILIR?
Kaynatılmış suya bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş ıhlamur çiçeği veya yaprağı eklenerek ıhlamur çayı hazırlanabilir. Sonrasında 10 ila 15 dakika arası kadar bir süre bekletilmesi ve demlenmesi gerekir. Ihlamur çayını demledikten sonra tüketime hazır bir haldedir. Ancak birçok ürün gibi ıhlamur çayını da fazla tüketmek tehlikelere yol açabilir. Kronik rahatsızlığı olanlar, ilaç kullananlar, hamile ve emziren kadınlar ıhlamur tüketiminden önce bir uzmana danışmalıdırlar.

Diyarbakır Büyükşehir 5 kişi için 3 bin metrelik yol yapıyor Diyarbakır Büyükşehir 5 kişi için 3 bin metrelik yol yapıyor

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler