Bunlar da Diyarbakır’ın aslanları: Soro ile Bozo Bunlar da Diyarbakır’ın aslanları: Soro ile Bozo

Hollanda’nın Amsterdam şehrinden Diyarbakır ve Mardin’e gelen çok ilginç bulduğunu belirten 70 yaşındaki Marianne Schenderling, “Mardin’e sonradan sırasıyla Şanlıurfa ve Diyarbakır’a geldim. Özellikle Mardin ve Diyarbakır’daki halkın kültürünü ve yaşayış biçimlerini çok beğendiğimden dolayı onlar hakkında bir kitap yazmaya karar verdim” dedi.

“DİYARBAKIR’LA İLGİLİ ARAŞTIRMALARIM DEVAM EDİYOR”
Diyarbakır ve Mardin üzerine yazacağı kitabın konusu hakkında bilgi veren Schenderling, “Gerek Mardin gerek Diyarbakır halkının örf-adet, gelenek ve göreneklerini, yaşayış tarzlarını çok beğendim. Çünkü oralardaki nüfusun içinde Arap, Kürt, Türk ve Ermeni ırkları hep bir arada huzur içinde yaşıyorlar. Bu benim çok dikkatimi çekti. Diyarbakır’la ilgili araştırmalarım devam ediyor. Ondan sonra hikâye kendiliğinden ortaya çıkacak”

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YU GEZİP GÖRÜN, DOLAŞIN”
İstanbul’dan Diyarbakır’a gelen Hülya isimli yerli bir turist ise, “Ben kendi adıma şunları söylemek istiyorum. Lütfen o büyükşehirlerden ve Türkiye’mizin her yerinden gelip Mardin’i Diyarbakır’ı kısacası Doğu ve Güneydoğu’yu gezip görün, dolaşın. Gerçekten memleketimizin her tarafı çok güzel. Birbirimize yakın olalım, uzaklaşmayalım. Birlik olalım” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL