Diyarbakır’da ruhsat işlemleri için bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet istediği gerekçesiyle Ağır Ceza Mahkemesinde adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı kararıyla yargılanan AK Partili eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kaçma ve delilleri karartma ihtimali dikkate alınarak 17 Temmuz’da görülen 2. duruşmada tutuklandı.

Rüşvet suçundan tutuklanan Beyoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliğinin suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca da ayrıca soruşturma başlatıldı.

Salim Güran’ın Galip Ensarioğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı! Salim Güran’ın Galip Ensarioğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı!

Sözcü’nün haberine göre, soruşturmada Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu üzerindeki 4’er katlı yan yana iki ayrı plazasına da tedbir konuldu. Tapusu kızının adına kayıtlı olan ve özel bir bankanın bölge müdürlüğü olan plaza ile hemen yanındaki yüzde 50 tapusu da eşi Dürdane Beyoğlu adına kayıtlı olan ve bir kamu bankası tarafından bölge müdürlüğü olarak kullanılan plazaya nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince alınan tedbir kararıyla şerh konuldu. 

Bu plazanın yarısı da AK Partili eski Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal’a ait olduğu belirtildi.

Kaynak: Sözcü