Türkiye 2 Ağustos tarihinde önemli bir karara imza atarak, ülke toprakları içerisinde yaşayan kullanıcılara Instagram erişimini kapattı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada ise, sosyal medya platformunun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı belirtilmişti. Instagram’ın Türkiye’de erişime kapatılması sonrasında sosyal medya kullanıcıları VPN üzerinden uygulamaya giriş yapıyor.

Instagram Atatürk’ün fotoğrafını kaldırdı! Instagram Atatürk’ün fotoğrafını kaldırdı!

Instagram'a Erişim Engelinin Maliyeti Dudak Uçuklattı

TÜRKİYE, INSTAGRAM YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
Üç gündür devam eden engelle beraber Instagram ne zaman açılacak, erişim engeli ne zaman kalkacak?' soruları gündemdeki yerini koruyorken, az önce önemli bir bilgiye ulaşıldı. 2009’da Habertürk Gazetesi’nde Başbakanlık muhabirliği görevini gerçekleştiren gazeteci Bülent Aydemir resmi sosyal medya hesaplarından önemli bir açıklama paylaştı. Türkiye yetkililerinin Instagram ile görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydemir, katalog suçlarla ilgili de önemli bir paylaşımda bulundu.

“INSTAGRAM YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ”
Aydemir yaptığı paylaşımda, “Instagram yetkilileri ile görüşme olumlu geçti. Instagram çok büyük ihtimalle açılıyor. Hayırlı olsun!… Instagram yetkileri ile görüşme olumlu geçti. Instagram, terör örgütü PKK propagandasına karşı içerik kaldırmada daha hassas olacak. PKK’yı algoritmaya yerleştirecek. Hamas paylaşımlarında ise instagramın çifte standardı devam ediyor. Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Kabine sonrasında Instagram çok büyük ihtimalle açılacak.” ifadesini kullandı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?
Kabine Toplantısı 5 Ağustos (Bugün) Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplanacak. Toplantı'nın 16:00'da başlaması bekleniyor.

Muhabir: Devrim AKTÜRK