Son 60 saatten fazladır kapalı olan İnstagram’ın ne zaman düzeleceği merak ediliyor. Özellikle sosyal medya fenomenleri E-ticaret yapanlar ve SMA hastası olan çocukların aileleri konuyu yakından takip ediyor. Instagram'ın kapatılma nedeni katalog suçlar olarak açıklandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın erişim engeli devam ediyor. Peki İnstagram ne zaman açılır, erişim engeli ne zaman kalkacak, Instagram kalıcı olarak mı kapatıldı, açıklama var mı? 

Instagram’dan yapay zekalı arkadaş geliyor

E-TİCARET YAPAN DİYARBAKIRLILAR MAĞDUR OLDU
Dünyanın en yaygın kullanılan sosyal medya platformu Instagram'a erişim sağlanamıyor. Milyonlarca kullanıcı mağdur oldu. Diyarbakır’da Instagram üzerinden e-ticaret yapan güzellik merkezleri kuaförler, randevu alan berberler, SMA hastası olan çocuklar ve birçok sektör zarar ettiklerini açıkladı. Öte Instagram'ın kapalı kalmasının Türkiye ekonomisine günlük maliyetinin 1,9 milyar lira olduğu açıklandı.

Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor! Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor!

BİRÇOK E- TİCARET YAPAN SAYFALAR GERİ PLANA DÜŞTÜ
Mücadele’ye konuşan Instagram üzerinden e ticaret yapan Mehmet Ali. D (22) Şöyle konuştu; “3 gündür erişim sağlanamıyor. Bazı uygulamalar sayesinde vatandaşlar girebiliyor. Ama çoğu kişi o uygulamaları da kullanmayı bilmiyor. 3 gündür cidden satışlar durdu. Sayfamızda geri plana düştü. Bir an önce açılmasını istiyoruz. Bizleri maalesef çok etkiledi. SMA hastası çocuklar için canlı yayınlar üzerinden gelir elde ediliyordu. Çocuklar mağdur oldu. Hemen hemen bütün SMA hastası bebeklerin gelirinin 3’te biri Instagram üzerinden oluyordu. Bu durumun cidden düzelmesini istiyoruz”

Instagram E Ticaret

SMA HASTASI ÇOCUKLARDA ETKİLENDİ
Diyarbakır’da 17 aylık SMA hastası Mirza Bebeğin babası Murat Yürür, şöyle konuştu; “Mirza’nın gelirlerinin 3’te birini biz Instagram üzerinden elde ediyorduk. Mirza’nın pek vakti kalmadı. Zaman daralırken önümüzü kesen engeller daha çok artıyor. Instagram’ın acilen açılması gerekiyor. Binlerce SMA’lı çocuk Instagram üzerinden canlı yayın yaparak evlatlarının canını yaşatmak için mücadele ediyor. En kısa sürede açılması gerekiyor. SMA’lı çocuklar 3 gündür mağdurlar”

Muhabir: Abdullah AKYOL