Diyarbakır’da yaz ayıyla birlikte artan sorunlar vatandaşların şikayetlerine neden olurken, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerine en çok şikayet edilen konular belli oldu. Kentte yaz ayıyla birlikte en çok şikayet edilen konulardan biri ise su kesintisi oldu. Diyarbakırlı vatandaşlar su tasarrufu nedeniyle kademeli kesilen su kesintisinde mağdur olduklarını dile getirirken; duş, lavabo ve kişisel bakım ihtiyaçlarını gidermekte problem yaşadıklarını aktarıyor.

Sur Diyarbakır Çocuk
 
SİVRİSİNEK PROBLEMİ DE KENTTEKİ SORUNLAR ARASINDA
Diyarbakır’da yaz ayının vazgeçilmez sorunları haline gelen haşere, böcek ve sivrisinek problemleri ise çığ gibi büyüyor. Diyarbakırlı vatandaşlar geceleri uyumakta sorun yaşadıklarını ve pencere açamadıklarını belirtiyor. Ekonomik sebeplerden ötürü sıcak havalarda evlerinde klima veya vantilatör bulunduramayan aileler evlerinin pencerelerini açmak isterken, yaşanan sivrisinek sorunundan dolayı evlerini havalandıramaz hale geldi. 

Diyarbakır Otobüs Ulaşım

ÇÖZÜLMESİ ZOR PROBLEM: ULAŞIM SORUNU
Diyarbakırlılar dışında yerli ve yabancı turistlerin de seyahat gerçekleştirdikleri dolmuş, minibüs ve otobüslerde hem yüksek ulaşım ücreti, hem ring problemleri, hem de klima sorunu vatandaşların ortak tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar şehir içi dışında ilçe ulaşımında da problem yaşadıklarını söylerken, yetkililerden bir an evvel çözüm beklediklerini belirtiyor. 

Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar" Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar"

Diyarbakır En Güzel Fotoğrafları Mücadele Gazetesi (2)

SOKAK KÖPEĞİ VE YOL SORUNU
Son dönemlerde Türkiye’de büyüyen kuduz vakaları ve hızla büyüyen sokak köpeği artışı Diyarbakır’da da yaşanan problemler arasına dahil oldu. Vatandaşlar sokak köpeklerinin aşılandıktan sonra veteriner eşliğinde tedavilerinin yapılmasını ve hayvan bakım evlerine bırakılmasını isterken, yaşanan problemlere de çözüm beklediklerini belirtiyor.

Diyarbakırlılar yol çalışmalarında da aksaklık olduğunu söylerken, gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyor.

Muhabir: Devrim AKTÜRK