Diyarbakır’ın ünlü gastronomi yemekleri başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de biliniyor. Özellikle kentin ünlü ve meşhur yemeklerinden biri olan Mehir Çorbası tarifi ise, Google üzerinden en çok arananlar listesine girdi.
DİYARBAKIR USULÜ MEHİR ÇORBASI İÇİN GEREKENLER
Diyarbakır usulü Mehir Çorbası tarifi için gereken malzemeler sırasıyla şöyle;
1 kilogram yoğurt,
1 kase buğday,
1 buçuk su bardağı nohut,
Nane ve tuz,
İsteğe bağlı dövülmüş 2 veya 3 adet diş sarımsak…
DİYARBAKIR USULÜ MEHİR ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Haşlanmış buğdayı ve nohut suyunun süzülmesi gereklidir. Derin bir kapta yoğurdu yoğun olacak şekilde su ile çırpmak gerekir. Nane, dövülmüş sarımsak ve tuzu eklenmelidir. Son olarak buğday ve nohutu ekleyip karıştırmak gerek. Bu sayee mehir hazırlanmış olur.