Diyarbakır’a gelen Danimarkalı turistler Kürtçe müziğe hayran kaldı Diyarbakır’a gelen Danimarkalı turistler Kürtçe müziğe hayran kaldı

İtalya’dan Diyarbakır’a eşiyle beraber gelen Georgeo ile Ulu Cami görevlisi Yaser Aydın arasında İslamiyet ve Hristiyanlık inanışı hakkında geçen tartışma mutlu sonla bitti. İncil, Tevrat ve Kur’an’da adı geçen büyük peygamberler hakkında diyaloğun başladığını söyleyen Yaser Aydın, ”Bu peygamberler her 3 semavi dinde de önemli yere sahip isimler. Daha sonra bu büyük peygamberlerin şeceresiyle alakalı oluşturduğumuz panoda yabancı turistlerin bilgi edinebilecekleri şekilde resmettik. Sohbetimizin sonunda ise çiftimize İtalyan diliyle mealli Kur’an-ı Kerim ücretsiz şekilde hediye ettik. Onlar da bu hediyemizi çok beğenerek memnun olduklarının altını çizdi” dedi.

GEORGEO: “SİZ BİZİM İNCİL’İMİZE İNANIYOR MUSUNUZ?”
İtalya’dan gelen turist Georgeo’nun, “Sizde bizim İncil’e ve İncil’de ismi geçen bu peygamberlere inanıyor musunuz?” şeklindeki sorularıyla ne kadar şaşkına uğradığının gözlerinden okunduğunu belirten Aydın şunları kaydetti; “Hz. İsa’ya indirildiği şekliyle ve tahrip olmayan ve Allah’ın birliğine davet eden, kutsal kitap olan orijinal İncil’e de İncil’de geçen ayetlere de elbette inanıyoruz. Fakat bugünkü haliyle tahrif olan Konsillerle beraber yapılan eklemeler sonucunda ortaya çıkan İncil’e bırakın bizi Hristiyan dünyasından da çoğu kişinin inanmadığını düşünüyorum” 

“GEORGEO BİR OLAN ALLAH’A İNANDIĞINI SÖYLEDİ”
“Kafasındaki onlarca soru işaretinin oluşmasına karşı İtalyan turist Georgeo’nun bir olan yüce Allah’a inandığını söyledi” diyen Yaser Aydın,  “daha sonra ise “Georgeo, Hristiyan dünyasında HZ. İsa’nın Allah’ın oğlu olduğu inancı var dedi. ”Bende ona farklı bir perspektif ile yaklaşarak şunları vurguladım. Eğer siz Hz. İsa’yı Allah’ın oğlu olarak kabul ederseniz yanlış yaklaşmış olursunuz. Çünkü İncil’de Hz. İsa’nın peygamber olduğu ifade ediliyor. Böyle yaparak aynı zamanda İncil’de geçen emirlere karşı da bir tutum sergilediklerini dile getirdim. Sonrasında gerek 4 kutsal kitapta olsun gerekse peygamberlere gönderilen suhuflarda olsun adı geçen bu peygamberlerin hepsi bizim çok önemli ve değerlidir. Biz Müslümanlar için peygamberler ile indirilen tüm kitap ve suhuflara iman da İslam’ın şartlarından birisidir. Ayrıca Georgeo, “Ben İncil’i ne çok iyi okuyan ne de çok iyi yaşayan biri değilim fakat adımız Hristiyan” daha sonra hem Diyarbakır’ı hem de Ulu Cami’yi çok beğendiğini ifade etti”  diye konuştu.

Son olarak İtalya’dan Diyarbakır’a gelen çifte İtalyan diliyle mealli Kur’an-ı Kerim ücretsiz şekilde hediye ettiklerine dikkat çeken Aydın, bu durum karşısında çiftin çok duygulandığını belirterek hatıra fotoğrafı çektirdiğini vurguladı.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL