Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan 18 gdündür haber alınamıyor. Narin’i arama çalışmalara devam ederken, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan kayıp Narin’in amcası Hüseyin Güran’ın amcası Hüseyin Güran’ın Diyarbakır İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığına dair iddialara ilişkin açıklama yapıldı.

HÜSEYİN GÜRAN’IN PARTİMİZLE HERHANGİ BİR RESMİ BAĞI YOKTUR
İl başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Eylül geldi Diyarbakır serinledi! En sıcak yerler belli oldu Eylül geldi Diyarbakır serinledi! En sıcak yerler belli oldu

“Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan haberlerde, Hüseyin Güran’ın hala Diyarbakır İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığına dair yanlış bilgiler yer almaktadır. Bu vesileyle, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma gereği doğmuştur. 

Hüseyin Güran, geçmişte Diyarbakır İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış, ancak  1 seneyi aşkın bir süre önce önce kendi isteğiyle bu görevinden istifa etmiştir. Söz konusu istifa, partimiz tarafından kabul edilmiş olup, Hüseyin Güran’ın İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ve parti teşkilatımızla herhangi bir resmi bağı kalmamıştır.Bu nedenle, Hüseyin Güran’ın partimiz adına hareket ettiğine veya herhangi bir resmi görevde bulunduğuna dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

YANLIŞ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN ÇAĞRISI
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak, kamuoyunu yanıltabilecek bu tür yanlış bilgilere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.Partimizle hiçbir bağı kalmayan Hüseyin Güran’ın, şahsi beyanları ve eylemleri tamamen kendisini bağlamakta olup, İYİ Parti’yi temsil etmemektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: Haber Merkezi