Konak ilçesi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Sinyora ve Algazi sinagoglarının kapılarına kırmızı boyalı saldırı yapıldı. Yaşanan saldırı ile ilgili bir kişi gözaltına alındı. İzmir Yahudi Kültür Mirası Projesi Koordinatörü Nesim Bencoya, İsrail’i protesto için Sinyora Sinagogu’nin hedef alındığını düşündüklerini belirtti.

Diyarbakır'da madde bağımlılarının meskeni oldu! Tarihi yapıda yangın Diyarbakır'da madde bağımlılarının meskeni oldu! Tarihi yapıda yangın

Kendilerine "Siz katilsiniz, Siz Yahudisiniz" mesajı verilmek istendiğini kaydeden Bencoya, "Bu bir antisemitist saldırıdır. Cemaatimizde korkuya neden oldu. Bu tür davranışlar aynı zamanda kültürel mirası da hedef alıyor. Sinyora Sinagog’u UNESCO Programı'nda yer alan tescilli bir yapı. Bunun İzmir’in kültürel ve ekonomik yapısına maliyeti büyük olur. Cahilce yapılmış bir hareket. İsrail’in yaptıklarından her defasında sivil Yahudi vatandaşları sorumlu tutuyorlar. Bu tür davranışların modern dünyada olmaması gerekir. Yerel yönetimlerin ses çıkarması gerekir” dedi.

Kaynak: MA