21 yaşındaki Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları üniversite kampüsü arazisinde, yakındaki köylerde ve Van Gölü'nde sürüyor. 27 Ekim akşam saat 19.00’dan bu yana haber alınamayan Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, 24 Ekim 2024’te kızını Diyarbakır'dan Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesindeki yurda götürerek Diyarbakır'a döndü. Telefonu ve kulaklığı Rojin'in en son görüldüğü yerde, kıyıda bulundu.

ROJİN TEHDİT Mİ EDİLİYOR? KÖYLERİN GİRİŞ ÇIKIŞLARI KAPATILSIN ÇAĞRISI
Rudaw'a konuşan Rojin'in kız kardeşi Mizgin Aytaş şunları söyledi:

Diyarbakır’da üç gün sürecek : 17 ilden 771 kişi katıldı Diyarbakır’da üç gün sürecek : 17 ilden 771 kişi katıldı

"Saat 11.00'de babamı arıyorlar ve 'Kızınız bu gece yurda gelmedi’ diyorlar. Ardından saat 15.00-16.00 sıralarında Rojin'in telefonunun ve kulaklığının kıyıda bulunduğu haberi geliyor. Yani 15 saat geçiyor, sonra yurttan kayıp haberi bize veriliyor. Yani gece ihbar edilseydi birkaç saat içinde belki bulunurdu. Yurt görevlileri de suçlu, biz onlardan da şikayetçiyiz. Suya düştüğünü sanmıyorum. Üç gündür suda onu arıyorlar ama bir şey bulamadılar. O köylerin giriş çıkışlarını kapatsınlar, evlere girip arama yapsınlar. Bazılarının onu tehdit ettiğini düşünüyorum."

Rojin'in onlarca akrabası ve arkadaşı Van'da, Rojin'in kız kardeşleri, erkek kardeşleri, büyükanneleri, ve yeğenleri ise Diyarbakır'daki evlerinde göz yaşları içinde müjdeli bir haber bekliyor.

Kaynak: Rudaw