Evli çiftler için önemli bir gelişme yaşandı. Kayseri'de bir boşanma davası, Yargıtay'ın emsal niteliğinde bir kararla sonuçlandı. Habere göre, bir adam karısına ailesiyle görüşme yasağı koydu ve kaynanasının evde bulunmasını istemedi. Kadın, eşinin uyguladığı kısıtlamalar ve şiddet nedeniyle boşanma davası açtı. Davalı koca, kadının iddialarını reddederek karşı dava açtı ve tazminat talep etti.

Show Ana Haber'de yer alan habere göre ağır kusurlu bulunan kocanın tazminat ödemesine ve çiftin boşanmasına karar verildi. Emsal niteliğindeki karara giden süreç genç kadının eşinden şiddet gördüğünü söyleyerek boşanma davası açmasıyla başladı. Kadının iddiaları bununla da kalmadı. Davalı koca karısının söylediklerinin doğru olmadığını iddia etti. Sürekli aşağılandığını öne sürerek karşı dava açtı ve tazminat talep etti. Adam yerel mahkeme kararına itiraz edince dosya Yargıtay'a gitti. Yüksek Mahkeme'nin itirazı reddederek onadığı karar içtihat haline geldi.

Van'da Feqiyê Teyran Türbesi bakıma alındı Van'da Feqiyê Teyran Türbesi bakıma alındı

Yerel mahkeme, kadını haklı buldu ve kocayı ağır kusurlu olarak değerlendirerek 50 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Ayrıca, çiftin boşanmasına karar verildi.

Kaynak: Haber Merkezi