Üst düzey düşünür olduğunuzun 3 işareti! Üst düzey düşünür olduğunuzun 3 işareti!

MasterChef 2024 heyecanı, TV8 ekranlarında tüm hızıyla devam ediyor. Yarışmacılar, her bölümde farklı tatları en iyi şekilde yapabilmek için kıyasıya mücadele veriyor. 19 Ağustos Pazartesi günü yayınlanan bölümde, simit yapımı yarışmacıları zorlayan ancak bir o kadar da ağızları sulandıran bir lezzet olarak öne çıktı. Evde denemek isteyenler için MasterChef Simit tarifini adım adım sizler için derledik! İşte herkesin severek yapacağı bu enfes simitin tarifi ve malzemeleri…

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya 
Aldığı kadar un

Üzeri için:
1/2 su bardağı pekmez
1/4 su bardağı su
Bir tatlı kaşığı un
500 gram kavrulmuş susam

SİMİT NASIL YAPILIR?
Derin bir kabın içerisine ılık su, maya ve şeker koyulur ve güzelce karıştırıldıktan sonra 5 dakika bekletilir. Karıştırma kabına un ve tuz koyulup karıştırılır ve mayalı karışımın üzerine eklenir. Güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir. Hamurun Üzeri streç filmle ya da nemli bir bezle örtülür ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Ardından hamur tezgaha alınır ve bezelere ayrılır. Bezelerin her biri rulo şeklinde uzatılır. Yapılan iki rulo şeklindeki hamur örgü biçiminde örülür. Saha sonra uçları birleştirilir ve bir yuvarlak elde edilir.

SİMİDİN PÜF NOKTASI NEDİR? 
Su ile pekmez karıştırılarak açılır. Hazırlanan simitler önce pekmezli suya batırılır, ardından susama bulanır. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır ve önceden ısıtılmış 240 derecede fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25 dakika kadar pişirilir.

Simitleri ne kadar ince rulo haline getirerek sararsanız o kadar çıtır olacaktır. Ayrıca, simitler üzüm pekmezine bulanmalıdır. Üzüm pekmezi, simitlere parlak bir renk verirken aynı zamanda hafif tatlı bir aroma katar.

Kaynak: Haber Merkezi