Yetenek Sizsiniz yarışmasında Finale kalan Diyarbakırkomedyen Yusuf Bilal Altıntaş, dün akşam (5 Ekim) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde sevenleriyle bir araya geldi. Altıntaş, "Stand-upçı olarak Kürt kelimesini kullanıyorum. Kendimde Kürt asıllı olduğum için ancak bunun Kürt mizahı olarak adlandırılmasını sevmiyorum. Beni sadece 'Kürt mizahı' olarak değerlendirilmesini aşağılama gibi görüyorum” dedi.

DİYARBAKIRLI KOMEDYEN GÜLDÜRDÜ!
Altıntaş, Amedspor formasıyla yapmış olduğu tek kişilik komedi gösterisinde sevenlerini güldürürken sonrasında ise birçok hayranıyla fotoğraf çekimi yaptı. Altıntaş sonrasında ise Mücadele Gazetesi'ne özel açıklamalar yaptı.

"EVİMDE HİSSETTİM"
Altıntaş, Diyarbakır'da gösteri yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederken, "Çocukluğuma geldim. Kendimi evimde hissettim" dedi.

“KÜRT MİZAHI OLARAK ADLANDIRILMASINI SEVMİYORUM”
Altıntaş, "Diyarbakır'da stand-up yaparken zorluk yaşamadım, sağ olsun insanlar zaten bizi görmeye geliyorlar. Ama diğer taraftan da alıştırmaya çalışıyorum. Çünkü bir stand-upçı olarak Kürt kelimesini kullanıyorum. Kendimde Kürt asıllı olduğum için ancak bunun Kürt mizahı olarak adlandırılmasını sevmiyorum. Bugün zaten kadın erkek ilişkisini anlattım, soyu tükenen hayvanları anlattım, aşkı anlattım ama beni sadece 'Kürt mizahı' olarak değerlendirilmesini aşağılama gibi görüyorum. Tabi bunu bizimkiler için söylemiyorum. Rahatsız da değilim bu kelimeden ama 'O hep Kürt anlatıyor, hep Kürt yapıyor' diyerek böyle bir küçümsüyorlarmış gibi hissediyorum.

Diyarbakır’da ilk kez gördü! Google’da ismini aradı Diyarbakır’da ilk kez gördü! Google’da ismini aradı

Mesela benim sosyal medyada attığım on videonun beşinde ceza geliyor. Bir şey yapmamışım. Beni izlemiyor. Beni takip etmiyor. Siyasi bir şeyde anlatmıyorum Diyarbakır'ı anlatıyorum ama onu bile hemen şikayet ediyorlar.

"BU SORUNU BU BÖLGELERDE YAŞAMIYORUM"
Altıntaş yaşadığı sorunu Diyarbakır ve bölge illerde yaşamadığını dile getirirken, "Türk komedyen demiyorsak komedyen diyorsak bende bu ülkenin komedyeniyim" dedi.

"GÜLDEREMEDİĞİM ÜNLÜ YOK"
Altıntaş, "Şuana kadar güldürmekte zorlandığım kimse yok. Ali Taran biraz zordu onun dışında yok. Nuri Bilge Ceylan'da izledi, Yılmaz Erdoğan'da beni izledi ve hepsi beğendiklerini söyledi. Güldüremediğim ünlü genel olarak yok ama güldüremediğim insanlar var. Tabi herkese hitap etmek mümkün değil" dedi.

"DİYARBAKIR'IN KOMİK YANLARI DA VAR"
Altıntaş önümüzdeki süreçte bir sinema filmi ya da dizi çekimi için de açıklamalar da bulundu. Altıntaş, "Çok para kazanmamız gerekiyor. Para kazanırsak neden olmasın. Diyarbakır'ı anlatan, Diyarbakır'dan çıkan gençleri mizahi bir dille anlatan. Buralarda hep acı, gözyaşı yok ki. Buraların da komik tarafları var. Ama onun içinde bütçemiz şuan biliyorsunuz salonlarımız yeni yeni doluyor Diyarbakır halkı sağ olsun bizi burada yalnız bırakmadı" dedi.

"BURADAN SONRAKİ DURAĞIMIZ MARDİN"
Salondaki enerjiyi de beğendiğini dile getiren Altıntaş, "İlk perde salondaki enerji gayet güzeldi. Tabi ilerleyen saatlerde ikinci perde yavaş gibiydik ama sona doğru toparladık. Buradan sonraki durağımız Mardin" diyerek sözlerini noktaladı.

Muhabir: Onurcan GÜLER