Almanya'da gösterdiği performans ile beğenileri toplayan Deniz Undav, EURO 2024'te de Milli Takımda yerini aldı. Peki başarılı futbolcunun Türk vatandaşlığı var mı? İşte yanıtı...

Batman Çayı’na balık tutmak için gittiler sonra olan oldu! Batman Çayı’na balık tutmak için gittiler sonra olan oldu!

Kürt Futbolcu Deniz Undav’a Almanya’dan Davet

TÜRK VATANDAŞI DEĞİL
Diyarbakır milletvekili adayı olan ve Deniz Undav'ın akrabası Azad Barış Undav'ın Almanya'da dünyaya geldiği için Türkiye vatandaşlığının bulunmadığını aktardı. Barış, ''Undav'ın dedesi 1980 askeri darbesinin ardından yapılan baskılar sonucu bir dönem çok sayıda Ezidi'nin yaşadığı Diyarbakır-Viranşehir arasında yer alan Karacadağ eteğindeki Zevra (Işıklı) Köyü’nden Almanya'ya göç etmiş. Dedesi ve babası inşaat ve restorant işlerinde çalıştıktan sonra işveren konumuna geldi, Ancak Deniz, Türk vatandaşı değil" ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Bir gazetecinin 'Türkiye'nin B seçeneği olacağını söyledin. Türk kökenlisin' ifadelerine Deniz Undav, 'Öncelikle Kürdüm' ifadelerini kullanarak yanıt vermişti. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise bu açıklamaların ardından Deniz Undav'ı hedef alarak Türk vatandaşlığı varsa çıkarılmasını istemişti.

Kaynak: Haber Merkezi