Balıkesir'de inşaatta çalışan Özgür İpek, Mehmet Argın ve Cemal Güzel, akşam saatlerinde Altıeylül ilçesinde bulunan Atatürk Parkı'nda Kürtçe müzik dinlediği sırada yaşanan tartışmada darp edildiler. Daha sonra gözaltına alınan ve “örgüt propagandası” ve “Polise mukavemet” suçlamalarıyla tutuklan işçiler meclis gündemine taşındı. 

Serhat Eren

Diyarbakır’da Eş Başkan Bucak, Amedspor maçını taraftarla izledi! Diyarbakır’da Eş Başkan Bucak, Amedspor maçını taraftarla izledi!

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, işçilerle ilgili Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ayrıca TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na başvurdu.

Eren, “Kendilerinin avukatlarıyla görüşmeleri sağlanmamış, sadece tutuklama isteminde bulunulan Cemal Güzel için barodan avukat tayin edilmiştir. Şikayetçi olduklarını bildirmelerine rağmen işkenceci bekçi ve polisler hakkında şüpheli sıfatıyla yürütülen bir soruşturma bulunmamaktadır” dedi.

Eren, önergesinde şu soruları yöneltti:
“1. Bu ülkede Kürtçe şarkı dinlemek suç mudur?
2. Bu ülkede Kürtçe şarkı dinlediği için işçiler darp ediliyorsa bu Kürt düşmanlığı ve ayrımcılık değil midir?
3. Kürtçe’ye neden düşmansınız?
4. Kürtçe’den neden korkuyorsunuz?
5. İşçilere işkence yapan kolluk görevlileri hakkında idari ve cezai soruşturma başlatıldı mı, akıbeti nedir? Kamera görüntüleri zamanında istenip incelendi mi?
6. İşçilere işkence yapan lunapark sahibi şahıs hakkında cezai soruşturma başlatıldı mı?
7. Balıkesir Devlet Hastanesi’nde işçilere darp raporu vermeyerek Kürt düşmanlığı yapan, görevini ihmal eden doktor hakkında idari ve cezai soruşturma başlatıldı mı?
8. İşçilere gözaltındayken yasal haklarını kullandırmayan ve ailelerine haber vermeyen, avukat temin etmelerine imkan tanımayan kamu görevlileri hakkında idari ve cezai soruşturma başlatıldı mı?
9. İşkencecilere yönelik hiçbir yaptırım uygulanmayıp cezasızlık politikası uygulanmasının sebepleri nelerdir? Bugün yaşananlar cezasızlık politikasının bir sonucu değil midir?”

Kaynak: Haber Merkezi