Yeni sezona oldukça iddialı hazırlanan Kanal D'nin merakla beklenen dizisi Güzel Aşklar Diyarı ilk bölümüyle izleyici ile buluştu. Yönetmenliğini Diyarbakırlı sanatçı Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı, başrollerinde ise, Özgü Kaya, Burak Berkay Akgül, Halil Ergün ve Meltem Cumbul gibi önemli isimlerin rol alıyor.

Diyarbakır'da iş arayanlara müjde! Valilik 610 işçi alacak Diyarbakır'da iş arayanlara müjde! Valilik 610 işçi alacak

İşte Mahsun Kırmızıgül Dizisindeki Diyarbakır Sahnesi

GÜZEL AŞKLAR DİYARI’NDA DİYARBAKIR RÜZGARI
Dün akşam ilk bölümü Kanal D ekranlarında yayınlanan Güzel Aşklar Diyarı’nda Cemal Alaca karakterini canlandıran Yiğit Yapıcı'nın eşi Roza (Ekin Aksoy) ile aralarında Diyarbakır'da geçen ve tarihi surlarının üzerinde çekilen evlenme teklifi sahnesi de yer aldı. Diyarbakır Surlarında çekilen sahnede Cemal'in, Roza'ya Kürtçe “Ez ji te hez Dikim- Seni seviyorum" sahnesi ise sosyal medya gündem oldu.

İşte Mahsun Kırmızıgül Dizisindeki Diyarbakır Sahnesi-1

MAHSUN KIRMIZGÜL’E DİYARBAKIR VE AHMET KAYA TEPKİSİ
Güzel Aşklar Diyarı’nın Diyarbakır surlarında çekilen sahnesi sosyal medyada beğenilirken, bazı sosyal medya kullanıcılarından ise eleştiri aldı. Diyarbakır’da çekilen sahne kimi kullanıcılar tarafından az bulunurken, Diyarbakır’a yeterince yer verilmediği ise tepki çekti. Kimi kullanıcılar ise, töre adetlerinin Kürtler üzerinden anlatılmasını sert bir dille eleştirirken, kimileri ise, Mahsun Kırmızıgül’ün de Ahmet Kaya protestosu içinde yer aldığını ve Kürtçe’nin yasak olduğu dönemlerde bir duruş sergilemediğini belirterek, eleştirdi.

Muhabir: Remziye ÇELİK