Diyarbakır doğumlu sanatçı Mahsun Kırmızıgül, geçtiğimiz günlerde boşaltılan Sur ilçesindeki tarihi PTT binasına ilişkin açıklama yaptı. Kırmızıgül, “Çocukluğumuzun geçtiği bu yapıyı kahvaltıcı, kebapçı veya cafeye dönüştürmek cinayet olur. Diyarbakır’a yakışır bir şekilde “Sinema müzesine” dönüştürün. Bizde elimizden geleni yapalım.” İfadelerini kullandı.

Diyarbakır’daki Tarihi Bina Boşaltıldı! Çağrı Geldi

Kırmızıgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni etiketleyerek şu ifadelere yer verdi:

“SİNEMA MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜN”
“Doğup büyüdüğüm kadim kent Diyarbakır’ın tarihi postanesi duyumlarıma göre kafe olarak kiraya verilmesi düşünülüyormuş. Çocukluğumuzun geçtiği bu yapıyı kahvaltıcı, kebapçı veya cafeye dönüştürmek cinayet olur. Sayın Kültür bakanımız, Valimiz ve Belediye başkanımız sizden rica ediyorum, bir zamanlar İpek Borsasının Merkezi, Cumhuriyet sonrasında Darphane olan bu tarihi postaneyi Diyarbakır’a yakışır bir şekilde “Sinema müzesine” dönüştürün. Bizde elimizden geleni yapalım.”

Diyarbakır’da tarihi PTT binası boşaltıldı! Çağrı geldi Diyarbakır’da tarihi PTT binası boşaltıldı! Çağrı geldi

Diyarbakır Büyükşehir: “Çocuklarınızın sağlığından sorumlu değiliz” Diyarbakır Büyükşehir: “Çocuklarınızın sağlığından sorumlu değiliz”

Öte yandan Diyarbakır Sinema Ofisi, boşaltılan Sur PTT Binasının Diyarbakır Sinema Müzesi olması için imza kampanyası başlatmıştı.

Muhabir: Fatih SURUÇ