Kaza, 14 Temmuz akşamı Artuklu ilçesi Vali Ozan Caddesi'nde meydana geldi. Nurullah Çiçek'in kullandığı 34 JZ 0089 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçişte geçmek isteyen İbrahim Halil Bumanhan ve Orhan Kemal Duva'ya çarptı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulanslarla Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan İbrahim Halil Bumanhan kurtarılamadı. Orhan Kemal Duva bir gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Nurullah Çiçek, işlemlerin ardından adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken kaza ise güvenlik kamerasına yansıdı.

TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE ŞERİT DEĞİŞTİRMİŞ

Kazayla ilgili standart tespit tutanağında, Çiçek'in kablolarını düşürecek şekilde şerit değiştirdiği, hız limitinin 50 kilometre olduğu ve geçiş avantajının yayalarda bulunduğu yaya akışında 50 kilometrenin üzerinde hızla çarptığı kanaatine varıldığı belirtildi. Ayrıca Nurullah Çiçek'in sosyal medya aracıyla hız yaptığı videolar paylaştığı ve bir videosunda 180 kilometrelik hızla ilerleyen hızları ortaya çıktı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının da paylaşımlarında” 'Cani, katil' gibi kelimeler yazdığı görüldü.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Nurullah Çiçek, 'Taksirle öldürme' suçundan yargılandığı Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Çiçek'in yanı sıra sanık avukatı, tazminat yakınları ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan Sanık Çiçek, pişman olduğunu belirterek, “Sayın Başkanım, olay günü evinde kalacağım. Orta refüjde öğrenciler görülüyordu. çarpmamak için direksiyonun kırılması. Ancak çarpmaya engel olamadım. Böyle olmasını istemezdim çok pişmanım, çok pişmanım. 2 veya 3 çocuğun ağacının arkasında görüldü. Frene bastım durmayınca Sağa doğru kırıldım. Yaya ayırmayı tam olarak kullanırlar. Yolun üzerindeki çizgiler belirsizdi. Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum” dedi. Sanık avukatı ise söz alıp, yoldaki üst geçişler ile yaya geçişlerinin hatalı olduğunu savundu, Karayolları'nın ihmali bulundu, müvekkilinin ailelerin acısını çektiğini ve tutukluluğun göz önünde bulundurulup tahliyesini talep etti.

“BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLDÜRME MADDESİNDEN YARGILANMALI”

Mağdur ailelerin avukatı İrfan Ceylan, sanığın sosyal medya fenomeni olduğunu, beğeni uğruna sürekli çektiği hız ve drift videolarını paylaştığını belirterek, Sanık, araçlar arasında makas atarak seyrediyor. Öndeki araç sağından sıkışma yayalara çarpıyor. Çok hızlı olduğu kaza tutanağındaki fren izlerinden de belli oluyor. Bu olay sıradan bir kaza değil. Bu nedenle 'Taksirle öldürme' maddesi yerine 'Bilinçli taksirle öldürme' maddesinden yargılama talep ediyoruz. Olay yerinde yerinde de yapılabilir. Bizler bu aşamada sanığın tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz diye konuştu. İddia makamı ise delillerin ortada olduğunu ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar belgesini talep etti. Mahkeme heyeti, son sözleri daha sonra kazadan ayrılmanın sağlanmasına, yaralı ailelerin dinlenmeye katılmasının kabulüne ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesine, duruşmayı 17 Aralık'a erteledi.

“FENOMENLİK UĞRUNA İKİ CANA KIYDI”

Diyarbakır’da akşam saatlerinde deprem meydana geldi! Diyarbakır’da akşam saatlerinde deprem meydana geldi!

Kazada ölen çocukların aileleri de şikayetlerinin devam etmesi ve duruşmalara katılmanın dahil edilmesiyle, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. İbrahim Halil Bumanhan'ın annesi Esra Bumanhan (37), Fenomenlik uğruna beğeni almak için hız yapan bir cani, yaya kaldığında saklana kıydı. genişlememiz tek şey, adalet. Bizim canımız yandı. Başka canlar yanmasın. İçimizi bir nebze kıracak tek şey, onun iyi bir ceza almasıdır. Türk adaletine güveniyorum. Bizim canımız yandı. Çocuklarımız gitti. Başka canlar yanmasın. Evlatlarımız suçsuz sebepsiz bir serseriye kurban gittiler. Bu gibi kazaların tekrarlanmaması için mahkemenin en ağır cezayı vermesini istiyorum. Bizim yüreğimiz yandı başkasının yüreği yanmasın diye bu tür insanların haddinin bildirilmesini istiyorum dedi.

Kaynak: DHA