Mardin’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Geleceği Tasarla’ sloganıyla düzenlenen 1’inci Bilim ve Sanat Festivali (MARDİNFEST), törenle açıldı.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de, festival hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Vali Akkoyun ve katılımcılar, 130 bilimsel proje, 17 etkileşimli atölye ve onlarca ürünün yer aldığı sergi stantlarını ziyaret ederek, eserleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Kızıltepe Bilim ve Sanat Merkezi 5’inci Sınıf öğrencisi Hasibe Avşan, hasta ve yatalak vatandaşlar için proje hazırladıklarını, komut vererek kapı, pencere ve ışık gibi ihtiyaçları kapatıp açabileceklerine olanak sağladığını söyledi. Projesini tanıtan Avşan, “Yatalak olan hastalar, ayağa kalkamıyorlar. Bu yüzden elindeki tablet ile ‘kapıyı aç’ ya da ‘ışığı aç-kapat’ şeklinde komutlar vererek işleri oturdukları yerden halledebilecekler” diye konuştu.

Batman’da koku harekete geçirdi: 20 ton çöp çıktı Batman’da koku harekete geçirdi: 20 ton çöp çıktı

Artuklu Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Betül Aydın ise Filistin’deki soykırıma dikkat çekmek için ‘Filistin Masası’ kurduklarını söyledi. Aydın, “3 boyutlu yazıcı ile Filistin ile ilgili birçok eşantiyon basıyoruz. Ayrıca Kudüs’ün maketini çıkartıp boyuyoruz” dedi.(DHA)

Kaynak: DHA