Masterchef yarışmacılarından şefler Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan imambayıldı yapmalarını istedi. Peki imambayıldı nasıl yapılır? İşte yemeğin tarifi…

İMAMBAYILDI NASIL YAPILIR?

Türkiye yemek konusunda dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alırken bu lezzetler arasında yer alan İmambayıldı tarifi ise merak edildi. Peki imambayıldı nasıl yapılır? Ana malzemesi patlıcan olan yemek için gerekli olan malzemeler şu şekilde:

5 adet patlıcan

6-7 diş sarımsak

2 adet soğan

3 adet yeşil biber

3 adet domates

Yarım demet maydanoz

Sıvı yağ

Van'da Feqiyê Teyran Türbesi bakıma alındı Van'da Feqiyê Teyran Türbesi bakıma alındı

Pul biber

Karabiber

Tuz

YEMEĞİN TARİFİ

İmambayıldının yapılış tarifi şu şekilde: Patlıcanlar alacalı soyularak yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sonrasında ise patlıcanları süzüp tuzunu akıttıktan sonra havlu kağıt ile kurulanır ve patlıcanın her yönü sıva yağda kızartılır. Patlıcanlar kızardıktan sonra havlu kağıda sarılır. İç harcı için soğanlar piyazlık doğranır ve iki üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile ocağa alınır ve kavrulur.

Beş dakika kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberler ve sarımsaklar eklenir. Kavrulma işleminin ardından küçük bir şekilde doğranan baharat ve domatesler eklenir. Domatesler suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir ve ince kıyılmış maydanozda eklenerek ocaktan alınır.

Fırın kabı yağlanır ve fırın kabına alınan patlıcanların üzeri boydan çizgi şeklinde kesilir. İçlerine hazırlanan iç harçtan doldurulur, tavada kalan domatesli su da fırın kabına dökülür. Öncesinden hazırlanmış olan fırında yarım saat kadar pişirilir. Fırından sonra dinlendirilir ve servis edilir.

Kaynak: Haber Merkezi