Amedspor ligin ilk dört haftasında iki beraberlik bir mağlubiyet ve bir galibiyetle 5 puanla Milli araya girerken Bandırmaspor ise iki galibiyet bir mağlubiyet ve bir beraberlikle 7 puan toplayıp ara döneme girdi.

TRAORE’NİN ESKİ TAKIM ARKADAŞI ADAMA DİAKHABY!

Diyarbakır ekibinin “Reşo”su Adama Traore’nin 2018 yılından takım arkadaşı olan Adama Diakhaby, o dönem hem Mbappe’yi hem de Adama Traore’yi yedeği olarak bırakmış ve Monaco’da bir sezonda 30 maçta forma şansı yakalamıştı.

Diyarbakır’da Eş Başkan Bucak, Amedspor maçını taraftarla izledi! Diyarbakır’da Eş Başkan Bucak, Amedspor maçını taraftarla izledi!

Diakhaby

28 yaşındaki Fransız futbolcu Adama Diakhaby kariyerine 2015/17 arasında Rennes kulübüyle başladı. Sonra Monaco’da bir sezon oynayan forvet oyuncusu, 2018/21 yıllarında Huddersfield Town kulübüyle İngiltere Championship forması terletti. Kısa bir dönem Nottingham Forest kulübünde oynayan futbolcu tekrar Fransa’ya dönüp bu kez Amiens SC kulübünde oynadı.

Son iki sezondur ise Azerbaycan takımı Karabağ’da forma terleten Adama Diakhaby, iki sezonda da şampiyonluk yaşamayı başardı.

2024/25 yaz transfer döneminde ise TFF 1. Lig takımı Bandırmaspor’a imza attı. Ligde dört karşılaşmanın dördünde de forma terleten futbolcu, önümüzdeki maçta ise eski takım arkadaşı olan Adama Traore’yle karşı karşıya gelecek.

Muhabir: Onurcan GÜLER