29 yaşındaki Malili futbolcu Adama Traore, kariyerine Belçika’nın Mouscron-Peruwelz takımında başlarken 2014/15 sezonunda Lille takımına imza attı.

Burada ilk sezonunda 24 maça çıkan futbolcu sonraki sezon Monaco’ya transfer olurken henüz 20 yaşındaki futbolcu, uzun süre burada kaldı.

MONACO’DA YILDIZLARLA OYNADI!

Fransız kulübünde ilk sezonunda 9 karşılaşmaya çıkan futbolcu ikinci sezonunda 7 maçta forma giydi. Mbappe’yle beraber özellikle Montpellier maçına damga vurdu. 6/2’lik skorla galibiyet alan Monaco ekibinin iki golünü Adama Traore ve Mbappe kaydederken Radamel Falcao’da gol atan bir diğer yıldız futbolcuydu.

Bu sezon Monaco şampiyonluk yaşarken Traore’de Portekiz ekibi Rio Ave’ye imza atmıştı. Burada kiralık olarak oynadıktan sonra tekrar kulübüne dönen futbolcuya Cercle Brugge yolu göründü. Burada kiralık oynayan futbolcu tekrar Monaco’ya dönerken bu kez de Metz kulübüne transfer oldu.

TRAORE SÜPER LİG’DE!

2020/21 sezonunda Metz performansının ardından Hatayspor’a transfer olan Traore, burada 18 maça çıktı 1 gol 3 asistlik bir performans sergildei. Futbolcu sonraki sezon Hull City’e transfer olurken 12 maça çıktı, 1 gol 2 asistlik bir performans gösterdi.

Amedspor ve Boluspor maçlarında ilk kez görev alacak! Amedspor ve Boluspor maçlarında ilk kez görev alacak!

Adama Traore Attı, Amedspor Kazandı!

2023/24 sezonunda da İngiltere takımında Championship’te performans gösteren futbolcu bu sezon da 25 maça çıktı, 2 gol 1 asistlik bir performans gösterdi.

2024/25 sezonu transfer döneminde de TFF 1. Lig’e ilk kez çıkmış olan Diyarbakır ekibi Amedspor’a imza attı ve kulübün tarihinin ilk yabancı futbolcusu oldu. Taraftarların “Reşo” dediği Traore, Mali Milli Takımı’nda ise 23 maça çıktı 4 gol kaydetmeyi başardı.

Muhabir: Onurcan GÜLER