Et yemekleri ile ünlü olan Muş mutfağında oldukça farklı yemekler de bulunuyor. Birçok kişinin adını belki de ilk defa duyduğu bir yemek olan Mırtoğe, özellikle Muş kahvaltı sofralarında sıklıkla yerini almaktadır. Muş mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan murtuğa ya da bilinen adıyla mırtoğe yemeği, bir çeşit omlete benzer ancak lezzetiyle farkını ortaya koyar.
Un ve yağın kavrulması ve sonra içine yumurta kırılarak tavada kızartılması ile hazırlanan mırtoğe yemeği Muş geleneksel yemekleri arasında ilk sıralarda yerini alıyor.
Mırtoğe Malzemeleri
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 adet yumurta
Bir tutam tuz
Mırtoğe Yemeğinin Tarifi
Unu, tereyağ ile kavurun ve renginin koyulaşmasını sağlayın. Ardından üzerine yumurta kırıp karıştırarak pişirin. Afiyet olsun.