Zahir Samet Balibey, Arda Demirel, Baran Balibey, Muhammet Resul Ezer ve Recep Karakurt adlı 5 arkadaşın yaptıkları akrobasi hareketler Brezilya sokaklarını aratmadı. 

BURASI BREZİLYA DEĞİL DİYARBAKIR SOKAKLARI
Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesi’nde oturan 5 arkadaş yaptıkları akrobasi hareketlerini sosyal medya hesaplarında paylaştılar. O anlar sosyal medyada milyonlara ulaşırken birçok yüksek takipçili futbol hesapları da “Diyarbakırlı Kürt Neymar” başlığıyla Bağlar ilçesinde sokak futbolu oynayan çocukları paylaştılar. Brezilya sokaklarını aratamayan ve yüzbinlerce beğeni alan çocuklar haftalarca sosyal medyada gündem oldu.

Diyarbakır'da ilginç tabela! Kimse bu köye şortla giremiyor Diyarbakır'da ilginç tabela! Kimse bu köye şortla giremiyor

Mücadele Gazetesi, Diyarbakır’ın yıldızlarına ulaştık. Peki çocuklar viral olan videolarından sonra ne yaptı? Takımlardan teklifler geldi mi? İşte tüm detaylar…

DİYARBAKIRLI YILDIZLARDAN AMEDFSPOR’A ÇAĞRI 
Mücadele olarak 5 arkadaşla yaptığımız röportajda çocukların viral olan videolarından sonra sadece Kayyum döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin futbol takımını alındı. Daha sonrasında ise zorunlu staja gittiklerinden dolayı pek uğrayamadıklarını bu yüzden de kovulduklarını söylediler. Şuan ise Amedspor’un seçmelerine başvuru yaptıklarını kendilerine güvendiklerini ifade ettiler. Öte yandan 5 arkadaş Amedspor yönetimine çağrıda bulunarak kendilerini keşfetmelerini istediklerini söylerken seçmelerde ise torpil olmamasını rica ettiler.

Muhabir: Abdullah AKYOL